Un român își promovează țara pe Internet, cu aceste fotografii spectaculoase. Reacțiile străinilor: „Îmi doresc să fi locuit acolo”

Un român își promovează țara pe Internet, cu aceste fotografii spectaculoase. Reacțiile străinilor: „Îmi doresc să fi locuit acolo
Publicat: 07/03/2015, 14:17

Fotografiile prin care un tânăr din Sighetu Marmației prezintă peisajele spectaculoase ale Maramureșului au devenit, de curând, virale pe Internet. Alex Robciuc le-a publicat pe site-ul Bored Panda pentru a arăta întregii lumi frumusețile plaiurilor natale, explicând că, pentru el, o zi petrecută în mijlocul naturii cu aparatul de fotografiat este „rețeta” fericirii.

„Drumețiile în natură mă inspiră foarte mult, așadar capturarea acestor imagini este una dintre pasiunile mele”, a explicat fotograful.

„Am realizat aceste poze în timpul unor călătorii prin Maramureș (un mic județ aflat în Transilvania, România). Peisajele pe care le-am fotografiat în această regiune sunt pline de serenitate și pace. (…) Îmi place să folosesc lumina bogată a dimineții sau pe cea a serii pentru a obține un efect mai dramatic. Trezitul la 5 dimineața, căutarea unui punct de observație, așteptarea luminii perfecte și descoperirea unui element remarcabil în peisajul car mă înconjoară – aceasta este rețeta perfectă pentru a-mi transpune sentimentele și starea de spritit într-o simplă fotografie”, a mai povestit Alex Robciuc.

FOTO: Alex Robciuc (alexrobciuc.wix.com)

Internauții care au văzut forografiile lui Alex Robciuc s-au declarat impresionați de peisajele spectaculoase.

FOTO: Alex Robciuc (alexrobciuc.wix.com)

„Fotografiile acestea sunt uimitoare! E o nebunie când te gândești că există un loc atât de frumos”, a comentat cineva.

FOTO: Alex Robciuc (alexrobciuc.wix.com)

„Doamne! Fotografiile acestea mă fac să-mi doresc să vizitez și eu locurile acelea”, a mărturisit un alt internaut.

„Fotografiile tale atât de frumoase mă fac să îmi doresc să fi locuit acolo”, a spus o tânără din California.

Mai multe fotografii realizate de Alex Robciuc pot fi vizualizate aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase