Un român, prins în Italia în timp ce fura la ”păcănele”

Publicat: 27/01/2014, 18:39
Actualizat: 08/08/2014, 23:24

Un român din Italia a fost prins în timp ce folosea un dispozitiv ascuns într-un pachet de țigări, cu care câștiga de fiecare dată la sălile de jocuri din Florența.

Dispozitivul, numit tehnic ”EMP Jammer”, era prevăzut cu un fir de cupru la capăt, care, atunci când era apropiat de păcănele, deregla sistemele de securitate ale mașinăriilor și îl umpleau pe român de bani, scrie stirileprotv.ro.

Poliția a intrat pe fir după ce a primit mai multe plângeri de la proprietarii de săli de jocuri din Florența, alarmați de pierderile mari din ultima vreme. Pornind de la semnalmentele bărbatului, oferite de cei care l-au văzut acționând, polițiștii l-au prins pe românul de 32 de ani în trafic. În torpedoul mașinii, a fost găsit dispozitivul.

Autoritățile au explicat modul în care acționa bărbatul: se așeza la apartul de joc, pierdea de câteva ori, apoi apropia dispozitivul de aparat și se prefăcea că trage de manetă, iar banii începeau să curgă.

Polițiștii spun că astfel de dispozitive pot fi folosite și pentru a fura din aparatele de schimbat bani. În plus, autoritățile spun că pe internet există zeci de tutoriale video, multe încărcate chiar de români, care îi învață pe răufăcători cum să își creeze un astfel de dispozitiv.