• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Un „test al iubirii” identifică adevăratele sentimente ale tinerilor căsătoriți

Un „test al iubirii” identifică adevăratele sentimente ale tinerilor căsătoriți
Oamenii de știință au creat un nou "test al iubirii" despre care afirmă că reprezintă un ghid ce indică succesul sau insuccesul unei relații mai eficient decât bunele intențiile declarate ale tinerilor căsătoriți, informează bbc.co.uk.

Oamenii de știință au creat un nou „test al iubirii” despre care afirmă că reprezintă un ghid ce indică succesul sau insuccesul unei relații mai eficient decât bunele intențiile declarate ale tinerilor căsătoriți, informează bbc.co.uk.

Cercetătorii sunt de părere că o reacție a subconștientului la prezentarea unei imagini cu partenerul de viață poate fi considerată un factor ce prezice succesul unei căsnicii.

Soții care au o reacție intestinală negativă în acel moment prezintă un risc mai mare de a fi nefericiți în căsnicie după câțiva ani.

Studiul a fost publicat în revista Science.

Coordonatorul studiului, James McNulty, profesor la Florida State University, spune că noul test identifică adevăratele sentimente pe care tinerii căsătoriți le au unul față de celălalt, contrazicând uneori ceea ce aceștia spun altor persoane sau faptele pe care sunt dispuși să le recunoască față de ei înșiși.

Echipa condusă de profesorul James McNulty a intervievat 135 de cupluri de tineri căsătoriți imediat după nuntă.

Cercetătorii i-au invitat pe participanți să își evalueze mariajul în funcție de o serie de adjective pozitive și negative, precum „bun”, „rău”, „satisfăcător” și „nesatisfăcător”.

Apoi, ei au măsurat reacția intestinală a fiecăruia folosind „testul iubirii”.

Testul include prezentarea unei fotografii a partenerilor de viață timp de o treime de secundă. Partenerii trebuiau să răspundă foarte repede, prin cuvinte cu conotație pozitivă sau negativă, precum „grozav”, „minunat”, „oribil” și „înspăimântător”.

Viteza de răspuns a fost considerată un indicator al adevăratelor sentimente ale participanților, au spus autorii studiului.

Testul are la bază principiul psihologic al asocierii. Potrivit acestuia, după o prezentare – pentru un interval foarte scurt de timp – a fotografiei partenerului de viață, tinerii căsătoriți se vor afla într-o stare de spirit pozitivă sau negativă.

Dacă aceștia se află într-o stare pozitivă, ei vor alege cuvinte pozitive, precum „grozav” sau „minunat”, mult mai repede decât cuvinte negative, precum „oribil” și „înspăimântător”.

Cercetătorii americani au descoperit, așa cum se așteptau, că răspunsurile conștiente ale tinerilor căsătoriți, referitoare la căsnicia lor, erau în totalitate pozitive.

Însă reacțiile lor la „testul iubirii” au variat considerabil.

Cercetătorii au intervievat aceste cupluri la fiecare șase luni, timp de patru ani.

În medie, participanții care aveau reacții intestinale negative erau mai predispuși să spună că erau nefericiți în căsnicie. Unii dintre ei chiar au divorțat în perioada specificată.

„Fiecare vrea să creadă că are o relație bună, iar oamenii pot să se convingă pe ei înșiși de acest lucru – însă aceste reacții intestinale reprezintă un indicator mult mai bun al felului în care oamenii se simt cu adevărat în relațiile lor maritale”, a spus autorul studiului.

Testul, potrivit autorilor săi, măsoară prezența sau absența emoțiilor negative.

„Oamenii pot să iubească și să aibă emoții negative în același timp, iar acest test le vizează probabil pe amândouă”, a spus profesorul McNulty.

Cu toate acestea, cercetătorii americani spun că studiul lor nu este suficient de dezvoltat și de complex pentru a putea fi oferit persoanelor logodite înainte ca acestea să se căsătorească.

Ei au subliniat faptul că au descoperit mai degrabă o tendință, pentru că anumiți participanți care au prezentat o reacție negativă au rămas fericiți în căsnicie, iar alți participanți, care au prezentat o reacție intestinală pozitivă, au devenit nefericiți în căsnicie.

Inchide