UNDE MERGEM. Concertele anului 2014. Ce artiști și-au programat spectacole în România

Publicat: 15/01/2014, 18:37
Actualizat: 09/08/2014, 20:31

Anul 2013 a fost pentru pasionații de muzică unul plin. Roger Waters, Rammstein, Depeche Mode, Mark Knopfler (Dire Straits), Slash, Joe Satriani, Steve Vai, Joe Cocker, Scorpions, Morcheeba și Pink Martini au urcat pe scenă în fața publicului din România, făcându-l să cânte și să vibreze odată cu ei.

Organizatorii de concerte spun însă că nici 2014 nu va fi mai prejos, mai ales că unele formații sau artiști internaționali și-au anunțat deja venirea în România.

Află mai multe informații despre concertele și evenimentele viitoare pe pagina de Facebook „Unde mergem”.

Primul dintre acestea va fi susținut de Elliphant, una dintre cele mai noi nume ale undergroundului. Ellinor Olovsdotter – pe numele său real – va cânta la Atelierul de Producție din București pe 25 ianuarie, începând cu ora 22:00. Recitalul său va deschide seria evenimentelor „Deck Sounds”, cea mai nouă platformă destinată muzicii live. Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 40 de lei, însă pot fi achiziționate și în seara concertului la prețul de 50 de lei.

Foto: Facebook//Elliphant

După ce anul trecut a concertat la Cluj-Napoca, legendara trupă britanică Deep Purple revine în România pe 20 februarie. De data aceasta, însă, formația va susține un spectacol la Sala Palatului din București, începând cu ora 19:00. Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile la prețuri cuprinse între 95 și 265 de lei.

Foto: AFP//Mediafax (Fadel Senna)

Richard Clayderman, unul dintre cei mai iubiți pianiști din lume, se întoarce și el la București cu un nou concert. Evenimentul este programat pentru data de 19 martie, ora 19:00. Artistul va urca pe scenă alături de Camerata Regală și de percuționistul Daniel Ciampolini. Biletele sunt la prețuri cuprinse între 95 și 400 de lei.

Foto: Mediafax (Alex Bărbulescu)

Un eveniment important pentru fanii muzicii rock se va desfășura pe 24 martie, în Pavilionul Central Romexpo. „Metal All Stars” îi va aduce în fața publicului pe Phil Anselmo (Pantera), Zakk Wylde (Black Label Society, ex-Ozzy Osbourne), Max Cavalera (ex-Sepultura, Soulfly), Joey Belladonna (Anthrax), Udo Dirkschneider (ex-Accept, UDO), Cronos (Venom), Nick Menza (ex-Megadeth), Rob Blasko (Ozzy Osbourne), Ross the Boss (Manowar), Jon Donais (Anthrax), Aaron Rossi (Ministry, Prong), Jesse Bilson, Jasin Todd (Shinedown), Brian Fair si Matt Bachand (Shadows Fall).

Biletele achiziționate în perioada perioada 1 ianuarie – 23 martie au prețuri cuprinse între 140 și 330 de lei, în vreme ce tichetele cumpărate în ziua concertului vor costa între 150 și 350 de lei.

Foto: AFP//Mediafax (Ethan Miller)

În aceeași seară însă mai este programat un spectacol. Cântăreața Mireille Mathieu va concerta în premieră în România, la Sala Palatului din Capitală. Artista va urca pe scenă alături de cei 26 de instrumentiști ai orchestrei sale. Biletele au fost puse în vânzare la prețuri ce variază între 200 și 500 de lei.

Foto: Facebook//Mireille Mathieu

Seria evenimentelor Jazz Night Out va continua anul acesta cu concertul pe care Dhafer Youssef îl va susține la Sala Radio din București, pe 10 aprilie. Muzicianul originar din Tunisia va fi însoțit pe scenă de Kristjan Randalu – pian, Phil Donkin – contrabas și Chander Sardjoe – tobe. Spectacolul va începe la ora 20:00. Tichetele costă între 80 și 140 de lei.

Foto: Facebook//Dhafer Youssef

Unul dintre cele mai așteptate concerte ale anului este cel al lui Peter Gabriel, de pe 8 mai. Spectacolul găzduit la Romexpo va face parte din turneul „Back Front”, ce marchează aniversarea a 25 de ani de la apariția celui mai cunoscut album al artistului – „So”. Biletele sunt diponibile la prețuri cuprinse între 165 și 495 de lei.

Foto: Facebook//Peter Gabriel

Tot în mai, pe 15, va concerta la București și Mariza, artista supranumită „noua regină a muzicii fado”. Cântăreața portugheză va urca pe scena Sălii Palatului începând cu ora 20:00. Spectacolul va fi primul pe care aceasta îl va susține în anul 2014. Biletele pentru acest eveniment costă între 85 și 215 lei.

Foto: Facebook//Mariza

Câteva zile mai târziu, pe 19 mai, Sala Palatului va răsuna pe acordul muzicii lui Marc Anthony. Solistul american se va afla pentru prima dată în România, concertul său fiind inclus în turneul „Vivir Mi Vida World Tour”, ce promovează cel mai recent album al cântărețului – „3.0″. Biletele au fost puse în vânzare la prețuri cuprinse între 220 și 870 de lei.

Foto: Facebook//Marc Anthony

Luna iunie va fi marcată de seria de concerte reunite sub cupola festivalului „Electric Castle„, de la Cluj. Au confirmat deja prezența Rusko, Kraak&Smaak, Foreign Beggars, Wiliknson, Delta Heavy, Dub Pistols, Adam Freeland, Subcarpați și Oliver Koletzki. Abonamentele costă între 160 și 250 de lei, în funcție de perioada în care sunt achiziționate.

Foto: Facebook//Rusko

Luna iulie debutează cu concertul formației Thirty Seconds to Mars. Pe 4 iulie, trupa americană va urca pe scena de la Romexpo, într-un spectacol ce face parte din turneul internațional „Love, Lust, Faith and Dreams”. Biletele au fost puse în vânzare la prețuri cuprinse între 160,5 și 299,6 lei.

Foto: Facebook//Thirty Seconds to Mars

La finele lui iulie și începutul lunii august sunt programate și Festivalul Peninsula (Târgu Mureș) și B”ESTFEST Summer Camp (București), însă deocamdată nu au fost anunțate numele artiștilor invitați la cele două evenimente. Detalii nu există încă nici despre „Summer Well„, care se va desfășura în pe Domeniul Știrbey, Buftea, în perioada 9-10 august 2013.

Totuși, pentru Rockstadt Extreme Fest de la Râșnov și-au anunțat prezența încă de anul trecut formațiile Katatonia, Obituary, Rotting Christ, The Agonist. Festivalul se va desfășura în perioada 14-16 august, precizează organizatorii. Prețul abonamentelor variază între 130 și 150 de lei, în funcție de perioada în care sunt achiziționate. Pe de altă parte abonamentele VIP Backstage costă 250 de lei.

Foto: Facebook//Katatonia

Pentru ultimele luni ale anului 2014 nu au fost încă anunțate concerte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani