Uniforma comandantului nazist Hermann Göring, vândută la licitație

Publicat: 10/04/2015, 14:42

Hermann Göring, care a înființat Gestapo-ul și a fost comandantul forțelor aeriene germane, era recunoscut pentru aspectul său supraponderal, care ducea la apariția sudorii excesive, scrie Daily Mail.

Inițial, cercetătorii au crezut că este vorba de o imitație, dar la o examinare atentă, s-au descoperit petele de sudoare ale comandantului gurmand. John Cabello, proprietarul Devon-Parade Antiques, casa de licitație care vinde uniforma lui Hermann Göring, a spus că aceasta a fost verificată de numeroși istorici, care i-au confirmat autenticitatea.

„Hermann Göring era obez și bineînțeles că transpira excesiv, fapt ce explică petele de sudoare de pe tunică. Obiectul vestimentar arată ca și cum ar fi fost purtat ani de zile de un bărbat gras și cusătura s-a întins. Göring avea obiceiul să își pună mâna stângă în buzunar, atunci când discuta cu o persoană. Tocmai de aceea, buzunarul stâng este mai uzat decât cel drept”, a declarat Cabello.

Uniforma a fost realizată de un croitor vienez pe nume Tiller, care a produs și alte uniforme pentru naziști, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Experții au mai constatat că materialele folosite la uniforma lui Hermann Göring au fost de proastă calitate, comparativ cele din componența uniformelor altor ofițeri naziști, de la începutul războiului.

„Pe măsură ce războiul s-a intensificat, croitorilor le-a fost tot mai greu să procure materiale de calitate. De asemenea, Hermann Göring a fost sfătuit să pară mai modest în fața poporului, care nu ar fi dorit să vadă că tartorul trăiește în lux, în timp ce germanii mor de foame”, a povestit Cabello. Colecționarul a cumpărat uniforma la o licitație organizată de un muzeu privat din Elveția și s-a crezut inițial că aceasta este o copie.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase