Unul dintre băieții unui celebru scriitor a fost abuzat sexual de un prieten al tatălui său

Redactor:
Ana Obretin
Unul dintre băieții unui celebru scriitor a fost abuzat sexual de un prieten al tatălui său
Cel mai mare dintre fiii scriitorului J. R. R. Tolkien, un preot care a fost acuzat de abuzuri sexuale de mai mulți tineri, a povestit că a suferit aceeași formă de agresiune din partea unui prieten al tatălui său, potrivit The Guardian.

John, fiul cel mare al scriitorului – celebru pentru seria de romane „Stăpânul Inelelor” și cartea „Hobbitul” -, a fost, în 2001, subiectul unei anchete a autorităților britanice în domeniu, după ce mai mulți tineri l-au acuzat de abuzuri sexuale săvârșite pe când era preot în Birmingham și Stoke-on-Trent.

Noi probe au scos la iveală faptul că acesta a fost la rândul său abuzat sexual când era copil, în locuința familiei, de cel puțin un prieten al tatălui său (1892 – 1973), care, pe atunci, era profesor la Universitatea Oxford și Colegiul Pembroke.

Informațiile au apărut în înregistrări realizate de unul dintre bărbații care l-au acuzat pe preot de abuzuri sexuale, obținute de publicația The Observer. În aceste înregistrări, John Tolkien poate fi auzit cum îi povestește victimei despre abuzurile suferite în copilăria sa.

Printre prietenii tatălui său din epocă s-au numărat scriitorul C.S. Lewis, autor al seriei „Narnia”, iar printre studenții acestuia, poetul W.H. Auden.

Victima, Christopher Carrie, care a declarat autorităților că a fost abuzat de John Tolkien de două ori, în 1956, l-a întrebat pe preot într-o discuție din iunie 1994 dacă el însuși a fost abuzat în copilărie și acesta i-a povestit despre o astfel de situație.

Carrie a făcut primele reclamații oficiale la adresa preotului în 2001, dar procuratura britanică a decis să nu îl pună sub acuzare pe John Tolkien din cauza unei stări a sănătății proaste. Preotul a murit în 2003, la vârsta de 85 de ani.

La rândul său, Carrie a murit anul trecut, dar înregistrările conversațiilor cu Tolkien și toate probele strânse au rămas în mâinile avocatului și familiei sale.

Carrie a primit despăgubiri de la Biserica catolică în urma unei înțelegeri încheiate în privat.

Familia Tolkien nu a dorit să comenteze asupra acestui subiect.

 

Inchide