Va fi lansat un nou film despre Steve Jobs. Cine îl va interpreta pe cofondatorul Apple

Va fi lansat un nou film despre Steve Jobs. Cine îl va interpreta pe cofondatorul Apple
Publicat: 05/02/2015, 12:37

Acest lungmetraj biografic reprezintă o nouă colaborare a regizorului Danny Boyle cu apreciatul scenarist Aaron Sorkin. Filmările pentru noul film, aflat în centrul unui număr mare de speculații, cauzate de o fază de pre-producție prea îndelungată și o perspectivă de finanțare nesigură, au început luna trecută la San Francisco.

Danny Boyle, regizorul unor filme culte precum „Trainspotting – Din viață scapă cine poate/ Trainspotting”, „După 28 de zile/ 28 Days Later”, „Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire” și „127 de ore/ 127 Hours”, dar și al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, va regiza noul film „Steve Jobs”.

Michael Fassbender îl va interpreta pe Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, în acest film.

Filmul are la bază biografia lui Steve Jobs scrisă de Walter Isaacson. Totodată, potrivit presei americane, filmul ar avea la bază trei scene lungi, realizate cu ocazia unor lansări de produse ale grupului Apple, și va culmina cu o scenă care descrie anunțul lansării, în 1998, a computerului iMac.

Pelicula s-a confruntat cu o serie de dificultăți încă de la preluarea acestui proiect cinematografic de studiourile Sony în anul 2011. Au existat numeroase neînțelegeri în privința bugetului și o căutare îndelungată a actorului care să îl interpreteze pe Steve Jobs.

Leonardo DiCaprio și Christian Bale s-au aflat printre actorii doriți de producători, însă ei s-au retras din acest proiect, înainte ca Michael Fassbender să fie în cele din urmă ales, în vara anului 2014.

Totul părea însă că se îndreaptă spre un dezastru atunci când Sony Pictures a anunțat că renunță la proiect în noiembrie 2014, însă, la mai puțin de o săptămână după acel anunț, studiourile Universal au decis să intervină și a anunțat că va produce acest film.

Scenaristul Aaron Sorkin a lucrat cu Danny Bolye încă de la începutul proiectului și, la sfârșitul anului 2014, producătorii au anunțat și restul actorilor din distribuție, care îi va include pe Kate Winslet, care o va interpreta pe Joanna Hoffmann, directorul de marketing al Macintosh, pe Seth Rogen, în rolul lui Steve Wozniak, cofondator al companiei Apple, și pe Jeff Daniels, în rolul lui John Sculley, CEO-ul companiei Apple.

Michael Fassbender, născut pe 2 aprilie 1977, este unul dintre cei mai apreciați actori din generația tânără de la Hollywood, și devenit cunoscut grație rolului locotenentului Archie Hicox din filmul „Ticăloși fără glorie/ Inglorious Basterds” (2009), regizat de Quentin Tarantino. Printre alte producții în care s-a făcut remarcat se numără lungmetrajele „Jane Eyre” (2011), „300 – Eroii de la Termopile” (2007), drama „Fish Tank” (2009) și cele două pelicule tulburătoare regizate de Steve McQueen – „Foame/ Hunger” (2008) și „Shame” (2011) -, dar și serialul de televiziune „Hex”.

Actorul irlandez a început să joace în ultimii ani și în filme SF realizate cu bugete mari de producție, precum „X-Men: Cei Dintâi/ X-Men: First Class” – în care a interpretat rolul Magneto -, și „Prometheus”. Starul irlandez cu origini germane s-a remarcat în drama „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave” cu un rol pentru care a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

Un alt film dedicat lui Steve Jobs, intitulat „Jobs”, l-a avut în rolul principal pe Ashton Kutcher. Lansat în 2013, acel lungmetraj a avut rezultate dezamăgitoare în box office-ul mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...