Vacanță cu PERIPEȚII. Șapte obiecte pe care TURIȘTII le pierd cel mai des

Redactor:
Mădălina Drăgoi
Vacanță cu PERIPEȚII. Șapte obiecte pe care TURIȘTII le pierd cel mai des
Nu-i așa că ți-ai făcut bagajul în seara de dinainte de plecare? Până ai ajuns la destinație ai fost îngrijorat că ai uitat ceva important acasă. Nu doar la dus trebuie să-ți faci griji, ci și la întoarcere. Vezi care sunt cele șapte obiecte pe care turiștii le pierd cel mai des în vacanță

În graba de a ajunge cât mai repede la aeroport sau acasă, uiți anumite obiecte de care îți dai seama că lipsesc abia când este prea târziu.

Iată șapte obiecte care sunt cel mai frecvent uitate în hoteluri, pensiuni și aeroporturi.

Telefonul mobil

Astăzi, a devenit un soi de prelungire a mâinii. Telefonul mobil a devenit indispensabil în ultimii ani. Și ca orice obiect important, din când în când este pierdut. Hotelierii primesc des mesaje de la clienții care au făcut check-out tocmai despre telefon. Situația se poate complica în cazul celor care au bilete electronice de avion sau de tren ori autobuz, aplicațiile de pe smartphone fiind singura dovadă a acestora. O copie printată te poate salva din situații neplăcute. De asemenea, măsuri precum amprenta digitală sau alte coduri secrete ce blochează telefonul vă pot scuti de neplăceri. Nu este de recomandat să salvați datele contului bancar sau fotografii ale acestuia în telefon.

Pașaportul

Unul dintre cele mai mari coșmaruri într-o vacanță, într-un loc îndepărtat, este să îți pierzi pașaportul. De multe ori, turiștii observă lipsa acestuia abia în aeroport. Pașaportul este uitat în seiful din camera de hotel. Atenție, în cazul în care ați pierdut actul cu care puteți călători trebuie să vă adresați de urgență celui mai apropiat consulat sau ambadasei României din țara în care vă aflați. Aceste informații este ideal să le aveți notate în agenda chiar de la începutul călătoriei.

Lenjeria intimă

Cu siguranță nu la fel de importantă precum pașaportul sau telefonul, lenjeria intimă este printre accesoriile cele mai uitate de turiști în hoteluri. Lenjeriei intime i se adaugă și costumul de baie, uitat adesea la uscat în baie sau în balcon.

Chei

Sunt mici, ușor de pierdut sau de uitat, însă „descuie” întrebări de genul – eu cu ce intru în casă. Iar cheia de gât nu se mai poartă. Călătorii schimbă haine, valize, portofele, poșete, însă trebuie să se asigure că vor avea mereu aproape setul de chei. O cheie de rezervă la unul dintre membri familiei sau un prieten de încredere poate salva multe vacanțe.

Citește continuarea pe CSID!

Inchide