Valea Prahovei, ocupată, în vacanța de Crăciun: „Turiștii rămân fideli județului nostru”

Valea Prahovei, ocupată, în vacanța de Crăciun: „Turiștii rămân fideli județului nostru
Publicat: 25/12/2019, 08:09

Potrivit APDT Prahova, Crăciunul este un prilej bun pentru turiști să vină pe Valea Prahovei, la centre SPA, piscine sau cluburi. Oamenii aleg această zonă montană pentru a se bucura de obiceiuri și de atmosferă de sărbătoare.

Turiștii au plătit în medie între 2.400 lei și 3.500 lei pe cameră pentru trei nopți de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun și cină festivă de Crăciun, au fost întâmpinați la sosire cu diverse produse specifice perioadei, au împodobit bradul și au parte de colinde, cadouri, plus alte facilități.

Pentru un sejur de patru nopți la un hotel de trei stele, turiștii au achitat în jur de 1850 de lei pe cameră și au beneficiat de mic dejun inclus și cină festivă în seara de Crăciun, precum și de brunch în 26 decembrie.

„Chiar dacă în perioada aceasta pârtiile nu sunt practicabile, administratorii domeniilor schiabile declară ca sunt pregătiți ca imediat ce scad temperaturile să pună în funcțiune tunurile de zăpadă pentru a asigura iubitorilor de sporturi de iarnă pârtii sigure. Între timp, în Bușteni va fi lansat un patinoar, în centrul stațiunii, care va fi funcțional începând cu 29 decembrie, până în luna martie, rezistând chiar și la valori pozitive ale temperaturilor”, arată APDT Prahova.

Pentru Revelion, se anunță grad de ocupare de 100% peste tot în Prahova, inclusiv în Breaza și Câmpina, care astfel au ajuns la nivelul stațiunilor consacrate. Este al doilea an consecutiv în care totul este ocupat suăt la sută, chiar dacă prețurile nu sunt tocmai mici.

„Tarifele pe care turiștii le vor achita pentru Revelionul petrecut în Prahova sunt cuprinse între 3.400 lei și 6.000 lei pe cameră pentru patru nopți de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun, cină festivă cu muzică live de Revelion, brunch și Dinner Party pe 1 ianuarie”, a mai precizat asociația prahoveană.
La un hotel de trei stele sejurul va costa în jur de 2.900 lei pe cameră pentru cinci nopți de cazare, cu mic dejun inclus, cina pe 30 decembrie, cină festivă cu muzică live de Revelion și brunch pe 1 ianuarie.

„Turiștii rămân fideli județului Prahova pentru sărbătorile de iarnă, aspect reflectat în gradele mari de ocupare, cât și în rezervările care se fac pentru această perioadă din ce în ce mai devreme. Ca noutate în acest an 5% dintre rezervările pentru aceasta perioadă s-au făcut folosind voucherele de vacanță. Hotelierii oferă pachete bogate pentru sărbători, promițând o experiență care include de la întâmpinare cu produse specifice perioadei până la mese festive, concerte, ore relaxante la centrele SPA, degustări de vin sau cântece în jurul focului de tabără”, a transmis Adrian Voican, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.