Vedetele de la Hollywood, în stare de șoc, după moartea actorului Philip Seymour Hoffman

Vedetele de la Hollywood, în stare de șoc, după moartea actorului Philip Seymour Hoffman
Publicat: 03/02/2014, 11:18
Actualizat: 03/02/2019, 18:55

Trupul neînsuflețit al actorului Philip Seymour Hoffman a fost descoperit în apartamentului newyorkez al acestuia, duminică dimineață, potrivit Departamentului de Poliție din New York. Decesul artistului american pare să fi fost cauzat de o supradoză de droguri.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Philip Seymour Hoffman, recompensat cu premiul Oscar la categoria „cel mai bun actor” pentru rolul principal din „Capote”, un film dedicat scriitorului Truman Capote, a murit la vârsta de 46 de ani. Potrivit site-ului TMZ.com, poliția a descoperit un ac de seringă înfipt într-un braț al actorului și un pliculeț care pare să fi conținut heroină. Potrivit The Wall Street Journal, trupul neînsuflețit al actorului american a fost descoperit în baia apartamentului său, în jurul orei locale 11.15, de către un prieten scenarist, care a telefonat imediat serviciilor de urgențe. Poliția americană a deschis o anchetă, informează TMZ.com.

Deși circumstanțele în care Philip Seymour Hoffman a murit nu sunt deocamdată foarte clare, actorul s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe probleme cauzate de dependența de droguri. Actorul nu mai consumase droguri timp de 23 de ani, dar a recidivat din acest punct de vedere în 2012.

În mai 2013, starul s-a internat într-o clinică de dezintoxicare pentru a se trata contra dependenței de heroină.

Actorul are trei copii – Cooper, Tallulah și Willa – cu partenera lui de viață, Mimi O’Donnell.

Postul de televiziune Showtime a anunțat săptămâna trecută că va produce 10 episoade pentru un prim sezon dintr-un nou serial, „Happyish”, în care rolul principal urma să fie jucat de Philip Seymour Hoffman. Totodată, actorul american urma să își reia în curând rolul Plutarch Heavensbee în următoarele două filme din seria „Jocurile foamei”, care sunt filmate în această perioadă. Nu se știe deocamdată dacă după decesul subit al actorului aceste două filme vor fi turnate potrivit scenariului original.

Hollywoodul se află în stare de șoc după publicarea primelor informații despre moartea actorului Philip Seymour Hoffman și numeroase vedete din industria de divertisment americană au ținut să îi aducă acestuia, pe Twitter, un ultim omagiu.

Familia sa a dat publicității următoarea declarație de presă: „Suntem devastați de moartea iubitului nostru Phil și apreciem această avalanșă de dragoste și de sprijin pe care am primit-o din partea voastră. Moartea lui reprezintă o pierdere tragică și neașteptată și vă rugăm să ne respectați intimitatea în această perioadă de doliu. Vă rugăm să îl țineți pe Phil în gândurile și în rugăciunile voastre”.

Lena Dunham a scris că Philip Seymour Hoffman „a fost un om atât de frumos”. „Am pierdut atât de multă bucurie odată cu moartea lui. Odihnește-te în pace, PSH”, a completat aceasta. De asemenea, Jamie Lee Curtis a scris: „Simt o mare durere în inimă în această dimineață. Încetați să mă bântuiți, vă rog. PS Hoffman s-a alăturat unui număr atât de mare de oameni talentați și dependenți. Mulți dintre ei și-au învins dependența. Programul în 12 pași funcționează”.

Ricky Gervaisa a afirmat că Philip Seymour Hoffman „a fost unul dintre cei mai mari actori ai generației sale și un om dulce, amuzant și modest”. „Odihnește-te în pace, Philip Seymour Hoffman. Mi-ai atins sufletul de mulți ani încoace cu talentul și cu sensibilitatea ta”, a scris și Michelle Rodriguez.

Steve Martin s-a declarat șocat de decesul lui Philip Seymour Hoffman. „Dacă nu l-ați văzut jucându-l pe Willy Loman, atunci ați ratat întreaga esență a lui Willy Loman din toate timpurile”, a mai scris acesta.

„Odihnește-te în pace, Philip Seymour Hoffman. E o veste de nesuportat, șocantă, profund tristă. Cuvintele nu pot descrie suficient de bine viața lui și ceea ce înseamnă moartea lui pentru noi toți”, a afirmat Anna Kendrick.

De asemenea, Jim Carrey a scris: „Dragă Philip, ai un suflet frumos și minunat. Pentru cei mai sensibili dintre noi, zgomotul poate fi ceva prea mult. Fie-ți inima binecuvântată”.

Whoopi Goldberg și-a exprimat speranța ca știrea privind moartea lui Philip Seymour Hoffman să fie o farsă. „Ce mama dracului! Philip Seymour Hoffman găsit mort în apartamentul său! Un actor cu adevărat minunat. A murit. Sper că cineva îmi va telefona și îmi va spune că a fost o farsă”, a scris aceasta.

De asemenea, Courtney Love Cobain a afirmat că, în acest moment, cuvintele sunt nepotrivite pentru a exprima tristețea pe care o simte, „după moartea acestui actor genial și prieten”.

„Odihnește-te în pace, Philip Seymour Hoffman. Mi se rupe sufletul când văd că acest monstru, numit dependență, câștigă lupta cu aceia care vor să o învingă. Drogurile ucid”, a precizat Nikki Sixx.

Wes Craven s-a declarat „devastat” de moartea celebrului actor. „Nu am cuvinte pentru a exprima ce simt acum. Sunt devastat. Am pierdut un talent fenomenal. La revedere, Sir!”, a completat acesta.

„Sunt îngrozitor de tristă după moartea lui Philip Seymour Hoffman. Am iubit versatilitatea și energia lui de actor. Odihnește-te în pace!”, a scris și Melissa Joan Hart.

Dylan McDermott a afirmat că decesul celebrului actor „este o pierdere uriașă pentru noi toți”. „Philip Seymour Hoffman a murit. E insuportabil de trist”, a afirmat și Tom Hiddleston.

Russell Brand a publicat un mesaj în care a precizat că „toată dragostea și rugăciunile mele se îndreaptă acum către familia lui Philip Seymour Hoffman”. „Dependența ucide. Sper că toți aceia care simt nevoia să se drogheze vor găsi calea spre abstinență și vindecare”, a mai spus acesta.

„Odihnește-te în pace, Philip Seymour Hoffman. E atât de trist. Un talent atât de mare”, a scris și Jon Favreau.

Seth Rogen a precizat că vestea decesului actorului Philip Seymour Hoffman este una „teribilă”. „A fost un tip atât de amabil și incredibil de talentat”, a mai scris Rogen.

De asemenea, actorul Aaron Paul a scris pe contul său de Twitter un mesaj referitor la decesul celebrului actor Philip Seymour Hoffman. „Am pierdut unul dintre cei mai mari oameni. (…) Lipsa sa se va simți pentru totdeauna”, a scris vedeta.

„Întristat și șocat. O adevărată pierdere. Odihnește-te în pace, Philip Seymour Hoffman”, a scris și Elijah Wood. Totodată, Christina Applegate a publicat pe rețeaua de socializare mesajul: „Nu am cuvinte. Îți vom simți lipsa”.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a scris că este „întristat de moartea tragică și timpurie a lui Philip Seymour Hoffman”. „Astăzi, New York-ul regretă moartea unuia dintre cei mai mari actori de teatru și de cinema”.

Și David Morrissey a publicat un mesaj pe Twitter prin care s-a declarat „șocat și întristat” moartea actorului Philip Seymour Hoffman. „Un mare artist a plecat prea devreme dintre noi”, a mai afirmat acesta.

De asemenea, actrița Andie MacDowell a afirmat, într-un mesaj publicat pe Twitter, că Phillip Seymour Hoffman „nu a fost doar un actor genial, ci și un om bun și generos”.

Cântărețul Justin Timberlake a precizat că moartea lui Philip Seymour Hoffman este „devastatoare”. „Ce actor uimitor de talentat”, a completat acesta.

„Philip Seymour Hoffman – a fost cel mai bun dintre cei mai buni – mi pare de neconceput faptul că a murit”, a afirmat și James Franco, într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare.

Philip Seymour Hoffman, în vârstă de 46 de ani, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul „Capote” în 2006 și a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria „cel mai bun actor în rol secundar” pentru prestațiile sale din filmele „Charlie Wilson’s War” (2007), „Doubt” (2008) și „The Master” (2012).

Actorul american are o filmografie bogată – a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din „Marele Lebowski”, „Talentatul domn Ripley”, „Doi oameni perfecți”, „Dragonul Roșu”, „Cold Mountain”, „Misiune: Imposibilă III”, „Synecdoche, New York”, „Ziua trădătorilor/ The Ides of March” și „Moneyball: Arta de a învinge”.

Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din filmele din trilogia „Jocurile foamei/ The Hunger Games”.

Remarcându-se atât în producții independente, cât și în blockbusteruri, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciați actori ai generației sale și a câștigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) și a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost și un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producții puse în scenă pe Broadway și a fost recompensat cu două premii Tony.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
SUA încearcă să convingă Rusia și China să nu folosească Inteligența Artificială la armele nucleare