VH2 cântă în deschidere la Status Quo

VH2 cântă în deschidere la Status Quo
Publicat: 10/10/2012, 18:23
Actualizat: 26/03/2019, 02:36

Formația românească VH2 va cânta în deschiderea concertului pe care trupa Status Quo îl va susține în România, la Sala Palatului, pe 17 octombrie, informează organizatorii, Emagic.

Înființată de Gabriel Cotabiță și Mihai Pocorschi, VH2 este cu siguranță una dintre cele mai iubite și apreciate trupe românești din ultimii 25 de ani. Celor doi li s-au alăturat ulterior Cătălin Tuta Popescu – keyboards, backing vocals, Răzvan „Lapi” Lupu – tobe, backing vocals, Vladimir Pocorschi – lead guitar, backing vocals, Eugen'”Soe” Sonia – bass, Cătălin „Țeava” Cățoiu – percuție.

Primul single al trupei, „Trece vremea”, a fost bine primit de public, precedând apariția primului albumul VH2, „Greatest Hits”. Materialul a fost reeditat, un an mai târziu, sub numele „Dacă n-ai iubi”, incluzând, alături de single-ul omonim, piese precum „Fiecare zi fără tine”, „Mai stai”, „Nu-mi mai pasă”.

Anul trecut, trupa a lansat un nou material discografic, numit „2-VH2”, acesta incluzând zece piese și un radio edit ca bonus track, urmând ca toamna aceasta să ofere publicului său și un album live.

Tot în 2011, VH2 a fost aleasă pentru a deschide concertul susținut de Roxette la București, anul acesta, fiind prima opțiune a britanicilor de la Status Quo pentru a cânta înaintea show-ului lor de la Sala Palatului.

Biletele pentru concert sunt disponibile la mai multe categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă: 95 de lei, 160 de lei, 225 de lei, 285 de lei, 385 de lei. Acestea pot fi comandate online, de pe site-ul www.Myticket.ro, sau din rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria „Mihai Eminescu” și la Sala Palatului.

Fanii Status Quo vor avea șansa să asculte live, pe 17 octombrie, piese celebre, lansate de-a lungul timpului, dar și noi compoziții extrase de pe cel mai recent album, „Quid Pro Quo”, lansat în 2011.

Avându-și originile în trupa rock The Specters, înființată la începutul anilor ’60, Status Quo și-a definitivat în 1967 componența și noua indentitate muzicală. Anii ’70 au marcat debutul în forță pentru Satus Quo, trupa lansând mai multe albume și hituri precum „Caroline”, „Down, Down” sau „Rockin’ All Over the World”, ce i-au asigurat prezența în cărțile de istorie a rock-ului britanic.

A fost prima trupă contemporană care a cântat în fața reprezentanților casei regale britanice, evenimentul având loc în 1982, în cadrul unui concert caritabil sold-out la care a luat parte Prințul Charles. Trei ani mai târziu, în 1985, Status Quo a dat startul concertului Live Aid, piesa „Rockin’ All Over the World” devenind imnul evenimentului.

În 1986, a lansat albumul „In the Army Now” care a avut un succes comercial remarcabil, trupa continuând seria reușitelor cu numeroase premiere și recorduri muzicale. În același an, Status Quo a reușit performanța de a susține trei concerte în trei țări diferite – Marea Britanie, Elveția și Danemarca, în mai puțin de 24 de ore. Recordul avea să fie depășit de aceeași trupă, pe 21 septembrie 1991, când Status Quo și-a asigurat prezența în Guiness Book of Records pentru nu mai puțin de patru spectacole sold out susținute în 11 ore și 11 minute, la Sheffield Arena, Glasgow SE&CC, Birmingham NEC și Wembley Arena, în cadrul turneului de promovare a albumului „Rock ‘Til You Drop”. Același an avea să aducă membrilor trupei și premiul Brit pentru contribuția adusă industriei muzicale.

Tradusă în cifre, întreaga carieră Status Quo însumează nu mai puțin de 29 de albume de studio, 4 albume live, 7 compilații și 77 de single-uri, numărul total de vânzări depășind 120 milioane de unități. Status Quo și-a petrecut aproape șapte ani și jumătate în clasamentele britanice (415 săptămâni), fiind trupa cu cele mai multe albume prezente în British Albums Chart după The Rolling Stones.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?