Viața lui FREDDIE MERCURY, DRAMĂ românească și UMOR de Halloween. Ce premiere rulează în CINEMATOGRAFE weekend-ul acesta

Viața lui FREDDIE MERCURY, DRAMĂ românească și UMOR de Halloween. Ce premiere rulează în CINEMATOGRAFE weekend-ul acesta
Publicat: 02/11/2018, 17:28

Trupa Queen este vedeta peliculei „Bohemian Rhapsody„, inspirată de biografia muzicienilor și de piesele celebre pe care le-au lansat până la moartea solistului Freddie Mercury. Regizat de Brian Singer, cunoscut pentru pelicule cu supereroi ca „Superman Revine/ Superman Returns”, „X-Men: Viitorul este trecut/ X-Men: Days of Future Past” și „X-Men: Apocalypse”, și de Dexter Fletcher, filmul îl are în rolul lui Mercury pe Rami Malek, devenit celebru pentru rolul principal din serialul „Mr. Robot”. Filmul urmărește ascensiunea trupei de la întâlnirea lui Brian May și a bateristului Roger Taylor cu Farrock Bulsara, un britanic născut în Zanzibar, care va deveni cunoscut după ce își va schimba numele în Freddie Mercury, până la concertul Live Aid din 1985, când solistul și-a anunțat colegii că este infectat cu HIV.

Rami Malek, premiat cu Emmy pentru rolul din serialul TV „Mr. Robot”, a declarat într-un interviu că cea mai mare provocare a sa a fost să reușească să redea fascinanta prezență pe scenă a lui Freddie Mercury.

Povestea muzicii care a făcut istorie se vede așa.

„Singură la nunta mea/ Seule à mon mariage” este o producție belgiană semnată de Marta Bergman. Regizoarea, născută la București și stabilită în Belgia, a semnat înaintea acestui debut în ficțiune mai multe documentare concentrate asupra condiției femeii în societatea de azi și a diferitelor aspecte legate de viața comunităților de romi. Rolul principal este interpretat de actrița Alina Șerban, născută într-o familie de romi din București, cu specializări la Royal Academy of Dramatic Art din Londra și la Tisch School of the Arts din New York. Povestea Pamelei, o tânără mamă dintr-un sat izolat de zăpezi care își caută un soț în lumea francofonă, se dovedește una dintre cele mai umane priviri asupra conflictului dintre visele pentru o viață mai bună și puterea pe care o au legăturile de familie. Multe scene pot fi antologice pentru o radiografie artistică a plecării din România spre vest. În plus, muzica aranjată de Vlaicu Golcea oferă una dintre cele mai vii abordări a motivelor tradiționale în sonorități contemporane pe care le-au cunoscut filmele legate de România.

„Goosebumps 2: Halloween bântuit/ Goosebumps 2: Haunted Halloween” este o poveste de groază pentru toată familia. Practic, până și copii cu vârste de până în 12 ani pot să vadă aventurile cu sperieturi umoristice din jurul cărții descoperite de doi băieți în noaptea de Halloween.În micul oraș Wardenclyffe, în noaptea de Halloween, doi băieți pe nume Sonny și Sam găsesc un manuscris numit „Haunted Halloween” într-o casă abandonată, care anterior fusese deținută de R. L. Stine. Când l-au deschis, ei l-au eliberat fără să știe pe Slappy, care intenționează să declanșeze o apocalipsă de Halloween cu ajutorul aliaților săi monștrii. Prietenii întâmpină accidental un nou val de necazuri condus de marioneta Slappy. Acum, Sonny, sora lui, Sarah, și Sam trebuie să lucreze împreună pentru a contracara complotul lui Slappy înainte ca totul să fie pierdut.

Sperietura de râs arată după cum urmează.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase