Victimele anorexiei: O tânără de 19 ani a murit după ce a ajuns să cântărească doar 38 de kilograme

Publicat: 01/05/2012, 10:10
Actualizat: 01/05/2012, 11:42

Un fost model în vârstă de 19 ani din Marea Britanie, care suferea de anorexie, a murit în somn, în urma unui atac de cord, după ce ajunsese să aibă o greutate de doar 38 de kilograme, scrie Daily Mail.

Încă de la vârsta de 12 ani, Bethaney Wallace a apărut pe coperțile mai multor reviste celebre pentru adolescenți din Marea Britanie, ca ””Girl talk””sau ””Popgirl””. La vârsta de 16 ani însă, ea s-a îmbolnăvit de anorexie și a fost nevoită să se retragă din lumea modei.

Părinții ei spun că în ultimii trei ani, tânăra începuse să fie obsedată de felul cum arăta și încerca disperată tot felul de metode pentru a slăbi. ””Nu lua niciodată cina împreună cu noi, iar prietenii ei ne-au spus că de fiecare dată când mergeau la restaurant, Bethaney comanda doar pâine. Cu toate acestea, își privea burta și spunea că e grasă””, povestește tatăl victimei, Clive.

””Când încercam să discut cu ea despre asta, devenea extrem de nervoasă. Orice discuție legată de dietele sale se transforma într-o ceartă. Am fost de câteva ori la doctori și le-am cerut să o cheme la ei fără a-i dezvălui motivul real al vizitei și ulterior să aducă în discuție problema cu mâncarea. Dar Beth nu mai era un copil. Din punct de vedere legal, ea era un adult, iar noi nu aveam niciun drept în a o forța să se schimbe. Din păcate, nu am putut face nimic altceva decât să asistăm la moartea ei””, spune îndurerat Clive.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase