VIDEO. Animația „Neînfricată/ Brave” – lider în box office-ul românesc de weekend

VIDEO. Animația Neînfricată/ Brave - lider în box office-ul românesc de weekend
Lungmetrajul de animație "Neînfricată/ Brave" a fost lider în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 324.097 de lei și 16.058 de spectatori
Publicat: 28/08/2012, 19:59
Actualizat: 04/07/2013, 11:22

Lungmetrajul de animație „Neînfricată/ Brave” a fost lider în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 324.097 de lei și 16.058 de spectatori, informează Asociația Film Romania.

„Neînfricată” este o poveste animată spusă cu haz și cu un accent scoțian fermecător, care va fascina spectatorii de toate vârstele și îi va purta pe meleagurile Scoției, unde vor trăi o aventură de neuitat, alături de încăpățânata, războinica și rebela prințesă Merida. Prințesa Merida, fiica regelui Fergus și a reginei Elinor, este o arcașă iscusită și o fire războinică, gata oricând să lupte pentru ceea ce își dorește. Decisă să își croiască propriul destin, Merida sfidează un obicei vechi de când lumea, stabilit de regii scoțieni, iar acțiunile nesăbuite ale tinerei provoacă haos și furie în întregul regat.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a clasat premiera „Extra’ pază-n cartier”, care a avut încasări de 207.946 de lei și 11.592 de spectatori. Acțiunea filmului se petrece în Glenview, Ohio – Statele Unite, pe planeta Pământ. În această enclavă aparent liniștită și oază de siguranță, Evan Bob, Franklin și Jamarcus hotărăsc să-și unească forțele pentru a-și proteja comunitatea și se bucură de toate avantajele de „paznici”: beau bere, pierd vremea și își fac de cap, ca băieții. Paznicii cartierului sunt Evan (Ben Stiller), bărbatul cu spirit civic, Bob (Vince Vaughn), familistul iubitor de distracții, Franklin (Jonah Hill), cel dur și imprevizibil, și Jamarcus (Richard Ayoade), proaspătul divorțat în căutarea iubirii.

Pe poziția a treia s-a situat „Băiatu’ tatii”, care a avut încasări de 140.619 lei și 7.621 de spectatori. Adolescentul Donny Berger (interpretat de Adam Sandler) o întâlnește pe iubirea vieții sale. Singura problemă este faptul că aceasta este chiar profesoara lui, Mary McGarricle. După ce o lasă însărcinată, doamna McGarricle ajunge la închisoare, lăsându-l pe Donny, în vârstă de 14 ani, să-l crească pe Todd, băiețelul născut din relația lor plină de pasiune.

Pe locul al patrulea se regăsește „Epoca de gheață 4: Continente în derivă”, cu încasări de 112.269 de lei și 5.669 de spectatori. Unul dintre cele mai iubite triouri din istoria cinematografiei – Manny, Diego și Sid – pornește în cea mai mare aventură de până acum, după ce un cataclism trimite în derivă un întreg continent. Separați de restul turmei, ei folosesc un aisberg pe post de barcă improvizată și se lansează într-o epopee maritimă în încercarea disperată de a-i găsi pe ceilalți. Înainte să devină eroi și să reușească imposibilul, Manny și gașca lui sunt supuși celor mai grele încercări prin care au trecut vreodată. Se confruntă cu tot soiul de creaturi marine exotice, explorează cu curaj o nouă lume, plină de pericole necunoscute, și se luptă cu pirați nemiloși. Bineînțeles că din această aventură nu putea lipsi Scrat, a cărui reunire cu ghinda sa blestemată îl catapultează în locuri în care nicio veveriță preistorică nu a mai ajuns vreodată. Printre actorii care dau voce simpaticelor personaje se numără Ray Romano (Manny), John Leguizamo (Sid), Denis Leary (Diego) și Queen Latifah (Ellie).

Pe poziția a cincea s-a clasat „Total Recall. Memorie programată”, care a avut încasări de 108.259 de lei și 5.722 de spectatori. Rekall este compania care transformă visurile în amintiri reale. Pentru Douglas Quaid (Colin Farrell), acest voiaj imaginar al minții este exact ceea ce îi trebuie pentru a evada din existența sa frustrantă de muncitor într-o uzină. Deși are o soție frumoasă și iubitoare (Kate Beckinsale), el este nemulțumit de viața pe care o duce și își dorește amintiri despre o existență de super-spion.

În total, în weekend, cinematografele românești au avut încasări de 1.246.753 de lei și 65.168 de spectatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...