VIDEO. Campania inițiată de un bărbat din SUA după ce două profesoare i-au insultat copilul bolnav de autism

VIDEO. Campania inițiată de un bărbat din SUA după ce două profesoare i-au insultat copilul bolnav de autism
Publicat: 26/04/2012, 10:46
Actualizat: 15/05/2012, 02:44

Tatăl unui copil care suferă de autism, din New Jersey, SUA, a inițiat o campanie împotriva profesorilor ”agresivi”, după ce a aflat că doi dintre dascălii școlii în care învață copilul său îl insultau pe micuț, făceau glume proaste pe seama lui și îl bârfeau în fața clasei, scrie NY Daily Mail.

Stuart Chaifetz a fost uimit în clipa în care profesorii de la școala Horace Mann Elementary i-au spus că fiul său, Akian, în vârstă de 10 ani, are un comportament violent. El spune că Akian era, de obicei, irascibil, cu accese de nervozitate din cauza autismului dar că nu fusese niciodată violent.

După ce s-a întâlnit cu câțiva profesori, Stuart a luat hotărârea de a-l trimite pe copil la școală cu un microfon ascuns sub haine. Atunci a aflat că două profesoare, pe care le-a numit Kelly și Jodi, se comportau total neadecvat cu fiul său, îl jigneau constant, numindu-l ”ticălos” și îi spuneau să tacă de fiecare dată când încerca să spună ceva.

Campania lui Stuart a devenit cunoscută în toată țara după ce bărbatul a postat pe YouTube convorbirile înregistrate dintre cele două profesoare și fiul său. Video-ul cu o durată de 17 minute se numește ”Profesori agresivi: cum a fost umilit și chinuit fiul meu de doi dascăli”. Totodată, Stuart a lansat și un site, numit ”Fără profesori agresivi”.

”Acești oameni mi-au rănit copilul. Ei cred că un copil cu autism nu știe ce se întâmplă în jurul său. Știe, numai că nu poate exprima asta”, spune tatăl lui Akian.

În urma campaniei sale, Jodi a fost concediată, iar Kelly a fost mutată la o altă școală, fără a fi însă sancționată disciplinar. Stuart nu are de gând să se oprească aici. El vrea ca cele două profesoare să își ceară scuze public. În caz contrar, bărbatul amenință că le va posta numele pe site-ul său și va depune mai multe plângeri împotriva lor la Departamentul de Stat.

”Nu am ceva personal cu acei profesori, doar că atunci când ai un asemenea comportament față de un copil bolnav, nu ar mai trebui să predai niciodată”, crede Stuart.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase