VIDEO de „colecție”: Florin Piersic recită poezii din cel mai nou volum al Oanei Boc, soția primarului Emil Boc

Redactor:
Vasile Magradean
Mai multe pe gandul.info

Florin Piersic a declarat, miercuri seară, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca, unde a avut loc lansarea celui de-al doilea volum de poezii „Scrisoarea Evei” al Oanei Boc, soția primarului Emil Boc, că iubirea este un lucru extraordinar și tot ce se face din iubire este grozav.

„Sunt încântat de acest al doilea volum. Avem ceva în comun cu Oana Boc, un fel de sentimentalism, ea e dăruită iubirii. Iubirea este un lucru extraordinar, tot ce se face din iubire este grozav. Cartea a fost ca o binecuvântare, mai există oameni care vorbesc despre iubire, despre generozitate”, a spus actorul care a recitat apoi trei poezii – „Scrisoarea Evei”, „Poveste” și „Stare”.

Oana Boc a afirmat că iubirea este unul dintre misterele esențiale ale ființei umane, care este experimentată pe tot parcursul vieții sub diverse forme.

Președintele Uniunii Scriitorilor Cluj, Irina Petraș, care semnează postafața volumului, a declarat, la rândul său, că la primul volum al Oanei Boc, „Scara”, autoarea nu a vrut să schimbe niciun cuvânt deși i s-a sugerat să facă acest lucru.

„Oana Boc predă lingvistică, pentru ea limba română este un covor țesut extramatematic, scrie poezii cu dezinvoltura și încrâncenarea unuia care știe cuvântul. Scrie poezie pentru că simte, are curajul să iasă în lume cu poezie de dragoste, spune exact ceea ce este înăuntrul ei”, a spus Petraș.

La lansarea cărții au mai participat editorul volumului, Mircea Petean, primarul Emil Boc, fiicele familiei Boc, Cezara și Patricia, solistul de muzică populară Ovidiu Purdea – Someș, directorul Operei Naționale Cluj-Napoca, Florin Estefan, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

La final, autoarea a dat autografe pe noul volum, care are peste 40 de poezii.

Oana Boc a lansat, în iunie 2013, primul volum de poezii intitulat „Scara”, iar în mai 2016 a lansat un CD cu poezii de pe acest volum recitate de Florin Piersic.

Inchide