VIDEO. Mărturie cutremurătoare de pe patul de moarte a unui tânăr care în urmă cu 13 ani a fost ars de viu

Publicat: 18/10/2012, 00:54
Actualizat: 05/07/2016, 22:21

O poveste tragică a făcut înconjorul lumii după ce o înregistrare în care un băiat de 21 de ani, cu întregul corp mutilat, mărturisește, cu câteva luni înainte de a muri, cine este persoana care l-a incendiat, cu 13 ani în urmă, scrie Daily Mail.

Robbie Middleton, din Texas, S.U.A., împlinea opt ani chiar în ziua în care a fost dus în împrejurimile zonei în care locuia, legat de un copac, stropit cu benzină și ars. Băiatul a suferit arsuri de gradul III, pe 99% din suprafața corpului, pielea rămânând mutilată pentru totdeauna, în ciuda celor peste 200 de operații suferite, terapii recuperatorii și grefe de piele reparatorii. După ani de suferință și o bătălie crâncenă pentru a supraviețui, Robbie a murit din cauza cancerului de piele provocat, spun medicii, de trauma țesutului și de toate chirurgiile pe care corpul le-a suportat în acești ani.

Fără să se afle vreodată cine a fost cel care l-a dus pe copil acolo și l-a ars, Robbie a făcut o serie de dezvăluiri șocante chiar înainte de a muri. El a povestit că persoana care i-a schimbat soarta a fost un vecin în vârstă de 13 ani, la acea vreme, cunoscut sub numele de Don Collins, care, cu două săptămâni înainte de a-l incendia, îl răpise și îl agresase sexual. Potrivit lui Robbie, atacatorul vroia să-l omoare pentru a nu fi dat de gol.

Don Collins. texaspolicecentral.com

Collins se află acum în închisoare pentru acte de agresiune sexuală, săvârșite ulterior evenimentelor din 1998, însă nu a fost niciodată condamnat în cazul lui Robbie Middleton, din cauza vârstei pe care o avea la momentul comiterii faptei. De altfel, avocatul familiei Middleton vrea să obțină în instanță judecarea adultului Don Collins, chiar dacă era minor atunci când și-a torturat vecinul.

În procesul cu agresorul, un tribunal din Texas a hotărât ca Don Collins, acum în vârstă de 27 de ani, să le plătească părinților lui Robbie suma de 150 de miliarde de dolari, cea mai mare despăgubire din istoria S.U.A. Familia spune că nu așteaptă să primească nicio parte din acești bani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase