VIDEO. Pasiune extremă: o femeie înoată alături de rechini fără să poarte vreun echipament de protecție

Redactor:
Marian Floranescu
O femeie face scufundări în zona arhipelagului Hawaii, unde înoată alături de rechini echipată cu un simplu costum de scafandru, scrie Daily Mail.

O femeie face scufundări în zona arhipelagului Hawaii, unde înoată alături de rechini, echipată cu un simplu costum de scafandru, scrie Daily Mail.

Stefanie Brendl, de 46 de ani, originară din Germania, înoată în arii populate de rechini-tigru, fără a folosi o cușcă de protecție sau vreun alt tip de echipament care să o apere de un eventual atac din partea prădătorilor. În tot acest timp, ea filmează rechinii cu o cameră video.

””Nu le recomand celor cu un temperament impulsiv să încerce asta. Cea mai bună modalitate de a menține animalele calme este ca tu însuți să fii calm””, spune Stefanie.

Femeia petrece câteva ore pe zi în apele Oceanului Pacific și uneori ajunge chiar și la adâncimi de peste 15 metri pentru a obține cele mai bune filmări.

Stefanie conduce în Hawaii o companie care le oferă turiștilor scufundări în apele oceanului și totodată posibilitatea unei întâlniri unice cu rechinii. Ea a înființat și organizația de caritate Shark Allies, prin care militează pentru protecția acestora.

””Este o experiență cu adevărat fascinantă. Am ales să fac asta pentru că îmi doresc să schimb concepția oamenilor despre rechini. Majoritatea îi consideră niște creaturi fioroase și singurul lucru care le vine în minte atunci când se gândesc la rechini sunt atacurile acestora. Eu sper să ajut la schimbarea acestei mentalități””, spune Stefanie.

Inchide