VIDEO. Spectacol-eveniment la Palatul Cercului Militar Național: dirijorul Tiberiu Soare, pe scenă alături de Silvestri Orchestra

VIDEO. Spectacol-eveniment la Palatul Cercului Militar Național: dirijorul Tiberiu Soare, pe scenă alături de Silvestri Orchestra
Publicat: 18/11/2013, 23:19
Actualizat: 03/10/2015, 09:20

Un spectacol ce-i va aduce împreună pe scenă pe dirijorul Tiberiu Soare, soprana Irina Iordăchescu, baritonul Jean Kristof Bouton, tinerii muzicieni ai Silvestri Orchestra și violonista Monica Bălășoiu, concert maestru, se va desfășura joi, 28 noiembrie, la Palatul Cercului Militar Național.

Concertul vine să susțină primul proiect editorial al Fundației Calea Victoriei, organizatoarea evenimentului. Este vorba despre cartea „Pentru ce mergem la Operă?”, ce reunește seria de conferințe cu același titlu, susținute de Tiberiu Soare în perioada 2012-2013.

Astfel, spectatorii prezenți la acest recital vor avea și beneficiul de a fi printre primii cititori și susținători ai volumului ce urmează a fi lansat în martie 2014. Prețul unui bilet este de 50 de lei – include participarea la concert și plata în avans a unui exemplar cu autograf al cărții – sau 100 de lei – pentru aceia care doresc în plus menționarea numelui pe pagina dedicată sponsorilor și partenerilor.

Proiectul Fundației Calea Victoriei „Pentru ce mergem la Operă?” a fost răsplătit în vara acestui an cu premiul III la Gala Societății Civile, secțiunea „Artă și Cultură”.

Desfășurat în perioada 2012-2013, acesta a inclus 13 conferințe concentrate pe creațiile celor mai cunoscuți compozitori, libretiști și coregrafi: „Traviata”, de G. Verdi; „Boema”, de G. Puccini; „Giselle”, de A.Adam; „Turandot”, de G. Puccini; „Elixirul dragostei”, de G. Donizetti; „Bărbierul din Sevilla”, de G. Rossini; „Carmen”, de G. Bizet; „Rigoletto”, de G. Verdi; „Spărgătorul de nuci”, de P. I. Ceaikovski; „Don Giovanni”, de W. A. Mozart; „Nunta lui Figaro”, de W. A. Mozart; „Olandezul zburător”, de R. Wagner, și „Oedipe”, de G. Enescu.

Mai multe detalii despre evenimentul de joi, 28 noiembrie, sunt disponibile aici.

Născut la București în anul 1977, Tiberiu Soare a urmat cursurile Liceului Militar de Muzică „Iacob Mureșianu”, absolvind în 1995 ca șef de promoție. Își desfășoară activitatea muzicală ca dirijor încă din 1999, lucrând de-a lungul timpului cu orchestrele Filarmonicilor din Târgu-Mureș, Brașov, Craiova, Satu Mare, Ploiești, Constanța, Bacău, Botoșani, Orchestra de Cameră Radio și Orchestra Națională Radio. De asemenea, a realizat numeroase turnee în Ungaria, Suedia, Bulgaria, Israel, China, Germania și Elveția.

În 2005 a devenit dirijor al Operei Naționale București (ONB), iar în perioada 2007-2008 a coordonat Studioul Experimental de Operă și Balet „Ludovic Spiess”, din cadrul ONB.

În urmă cu trei ani a fost invitat să dirijeze primul concert la pupitul London Philharmonic Orchestra. A urcat pe scenă și alături de Suedwestfallischen Philarmonie în sala Filarmonicii din Essen, Germania și a dirijat la Salle Pleyel din Paris un concert cu Orchestre National de l”Ile de France. În noiembrie 2011 a început colaborarea cu prestigiosul ansamblu de muzică nouă „Kammer Ensemble N” din Stockholm, iar din vara anului 2012 este dirijor principal al Orchestrei Naționale Radio.

Printre cele mai importante și recente realizări ale sale alături de Orchestra Națională Radio se numără: pregătirea pentru participarea la Festivalul Internațional „George Enescu”, succesul de la Shanghai Spring International Music Festival (mai 2013) și concertul integral Mozart prezentat în cadrul festivalului Balchik Classic Days (iulie 2013).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase