Videoclipul controversat prin care Lady Gaga condamnă violurile din campusurile universitare

Redactor:
Florin Badescu
Cântăreața Lady Gaga și-a exprimat sprijinul față de studentele care sunt violate și agresate sexual în campusurile universitare americane, prin intermediul unui videoclip șocant, lansat vineri, odată cu premiera single-ului "Till It Happens To You", informează nouvelobs.com.

Videoclipul acestui cântec, al cărui titlu poate fi tradus prin sintagma-avertisment „Până când ți se întâmplă și ție”, include imagini intenționat „”dure și realiste” și lipsite de complezență, potrivit regizoarei sale. Videoclipul este regizat de cineasta americană Catherine Hardwicke, autoarea unor lungmetraje de succes, precum „Treisprezece/ Thirteen”, „Amurg/ Twilight” și „Scufița Roșie/ Red Riding Hood”.

Scence turnate în alb negru, ce prezintă o serie de agresiuni sexuale, inclusiv unele care sunt comise cu ajutorul „drogului violului” (acidul gama-hidroxi-butiric/ GHB), cărora le cad victime patru tinere studente, ilustrează noul single al cântăreței Lady Gaga.

Single-ul „Till It Happens To You” este, de asemenea, tema centrală de pe coloana sonoră a unui nou documentar, „The Hunting Ground” („Terenul de vânătoare”), un film despre violurile din campusurile universitare americane, prezentat deja în mai multe instituții de învățământ superior din Statele Unite.

Diane Warren, textiera care a compus acest single în colaborare cu Lady Gaga, spune că noul single reprezintă „un imn împotriva violențelor sexuale”.

„Nu am vrut să îndulcesc nimic din această situație tragică”, a declarat artista pentru Huffington Post.

Lady Gaga a publicat la rândul ei un mesaj pe Twitter: „Sper că veți simți dragostea și solidaritatea noastră prin intermediul acestui cântec și, poate, veți găsi puțină împăcare și liniște, prin intermediul acestui videoclip, știind că nu sunteți singure pe lume”.

O parte din încasările ce vor fi obținute din drepturile de autor asociate piesei și videoclipului vor fi donate unor asociații care le ajută pe victimele violurilor.

Cântăreața Lady Gaga a dezvăluit în 2014 că a fost victimă a unui viol, comis înainte ca ea să devină celebră.

Cântăreața Lady Gaga, care a concertat la București în august 2012, a devenit celebră grație unor piese precum „Bad Romance” și „Poker Face”, dar și cu ajutorul unui marketing agresiv și al provocărilor – în special vestimentare. Lady Gaga, al cărei nume real este Stefani Germanotta, este renumită pentru spectacolele ei adeseori controversate. La gala MTV VMA 2010, artista americană a purtat o rochie croită din bucăți de carne crudă, în semn de protest față de politica „don’t-ask-don’t-tell” („nu întreba, nu spune”) din armata americană. Această lege, care impunea militarilor să își ascundă homosexualitatea, a fost abrogată în 2011. Lady Gaga a câștigat de-a lungul anilor șase premii Grammy.

Inchide