Volumul lui Klaus Iohannis, printre cele mai vândute cărți din istoria României. Promisiunea făcută pe Facebook de președintele ales

Volumul lui Klaus Iohannis, printre cele mai vândute cărți din istoria României. Promisiunea făcută pe Facebook de președintele ales
Publicat: 10/12/2014, 19:55

După ce a fost cea mai căutată carte din istoria Târgului de carte Gaudeamus (19 – 23 noiembrie), cu aproape 8.000 de exemplare vândute în trei zile, volumul „Pas cu pas”, de Klaus Iohannis, a devenit unul dintre cele mai cumpărate volume din România, cu aproape 100.000 de exemplare vândute în trei săptămâni de la cel mai important târg de profil din țară, informează reprezentații editurii Curtea Veche Publishing.

Cartea a apărut pe 4 decembrie și în ediție de chioșc, iar editura Curtea Veche Publishing a primit deja solicitări pentru traducerea ei în limbile germană, maghiară și bulgară.

Pe 9 decembrie, președintele ales al României, Klaus Iohannis, a publicat pe pagina oficială de Facebook un mesaj legat de recordurile atinse de volum prin vânzările cărții în format tipărit și electronic și de susținerea pe care dorește să o acorde lecturii: „Vă anunț cu bucurie că volumul meu, «Pas cu pas», a ajuns deja la 100.000 de exemplare. De asemenea, ediția electronică a cărții înregistrează un record. Este încă un exemplu că se poate, mai ales pe o piață de carte foarte mică în comparație cu alte piețe din Europa. Tocmai de aceea vă asigur că acesta este doar începutul, iar, de anul viitor, mă voi implica activ într-o campanie națională de încurajare a lecturii. Vreau să vă mai spun că voi fi un președinte foarte apropiat de acest domeniu, nu doar pentru că am fost primarul Capitalei Culturale Europene, ci pentru că sunt un cititor avid și un mare iubitor de cultură”.

Pentru domeniul editorial, volumul a însemnat atragerea unui nou număr de cititori, care nu ar fi consumatori de carte – și mai ales de carte politică – în mod curent. Autorul cărții a insistat ca volumul să fie disponibil la un preț extrem de accesibil (15 lei), pentru a putea ajunge la un public cât mai numeros, mai spun reprezentanții editurii.

„Pe piața de carte, acest volum este o excepție și un exercițiu”, a declarat directorul Curtea Veche Publishing, Iren Arsene. „Acest interes pentru volum arată starea firească a celor care doresc să îl cunoască pe primul om în stat. Cine citește cartea găsește răspuns la cele mai importante întrebări pe care le-ar putea avea despre președinte. Sper ca această carte să nu fie un record doar din punct de vedere al timpului atât de scurt în care s-a remarcat, ci să devină și una dintre puținele cărți vândute, după 1990, în sute și sute de mii, dacă nu chiar într-un milion de exemplare”, a adăugat aceasta.

România se află la coada clasamentului în Uniunea Europeană privind numărul de cărți citite pe cap de locuitor și peste jumătate dintre cetățeni (53,3%) au dificultăți de înțelegere a ceea ce citesc, țara noastră situându-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol, potrivit Comisiei Europene, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

„Poziția exprimată de președintele ales reprezintă cea mai mare speranță pentru piața de carte”, a mai spus Iren Arsene, directorul Curtea Veche Publishing, editura care a demarat, la sfârșitul anului 2012, un program național de lectură gândit pe termen lung, „Cărțile copilărie”.

Mesajul președintelui ales a provocat deja reacții. Scriitoarea Silvia Irina Zimmermann, care lucrează la un nou volum ce va apărea la Curtea Veche Publishing, a anunțat că va dona drepturile de autor către Asociația Curtea Veche și programul național de lectură „Cărțile copilăriei”, contribuind astfel la încurajarea lecturii și facilitarea accesului la carte pentru copii din mediile defavorizate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...