Woody Allen spune că acuzațiile de agresiune sexuală care i-au fost aduse sunt „absurde”

Woody Allen spune că acuzațiile de agresiune sexuală care i-au fost aduse sunt absurde
Publicat: 09/02/2014, 12:23
Actualizat: 31/07/2014, 14:02

Cineastul american Woody Allen spune că acuzațiile de agresiune sexuală, formulate împotriva sa de una dintre fiicele lui adoptive, Dylan Allen, sunt „absurde”și rezultatul luptei înverșunate pentru custodia copiilor, pe care a dus-o cu fosta sa parteneră, actrița Mia Farrow, informează Reuters.

O copie a unui editorial scris de Woody Allen, care va fi publicat în ediția de duminică a ziarului The New York Times, a fost postată online la cinci zile după ce una din fiicele adoptive ale actorului, Dylan Farrow, acum în vârstă de 28 de ani, a reînnoit și detaliat acuzațiile de molestare sexuală împotriva cineastului.

Woody Allen nu a fost niciodată arestat sau pus sub acuzare după ce acuzațiile de agresiune sexuală a fiicei adoptive au ieșit la iveală, în anul 1993, când au fost cercetate de poliția statală din Connecticut, unde locuiau Mia Farrow și copiii acesteia.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Regizorul american, în vârstă de 78 de ani, afirmă în editorialul său că, la început, acuzațiile i s-au părut „atât de absurde, încât nici nu le-a acordat atenție”. Apoi, Woody Allen citează din raportul clinicii pentru molestarea sexuală a copiilor, din cadrul spitalului New Haven, Yale, în care se susține că „în opinia noastră, ca experți, Dylan nu a fost abuzată sexual de domnul Allen”, invocându-se argumentul unor declarații contradictorii ale fetiței.

Woody Allen precizează că acuzațiile formulate de Dylan – care susține că, în 1992, când avea șapte ani, ar fi fost agresată sexual în locuința mamei sale adoptive din Connecticut – sunt, cel mai probabil, rodul „unui copil vulnerabil din punct de vedere emoțional, care a fost prins la mijloc într-o familie cu probleme” și că fetița a fost „instruită sau influențată de mama ei”.

„Bineînțeles că nu am molestat-o pe Dylan. Am iubit-o și sper că, într-o zi, va înțelege că i s-a răpit ocazia de a avea un tată iubitor și că a fost exploatată de o mamă interesată mai mult de furia ei bolnăvicioasă decât de fericirea fiicei sale”, a explicat Woody Allen.

Cineastul a precizat că nu va face alte declarații referitoare la acuzațiile de agresiune sexuală, formulate de Dylan. „Acest articol exprimă opinia mea definitivă asupra întregii chestiuni și nimeni nu va mai răspunde în numele meu la orice alte comentarii legate de acest subiect”, a spus regizorul.

Însă, de cealaltă parte, Dylan Allen și-a menținut acuzațiile aduse lui Woody Allen într-o declarație publicată vineri pe site-ul ABC News. „Woody Allen are un arsenal de avocați și jurnaliști, dar singurul lucru pe care nu îl are de partea sa este adevărul. Nu voi permite îngroparea adevărului și nu voi fi redusă la tăcere”, a afirmat tânăra.

În plin sezon al premiilor de la Hollywood, Dylan Farrow, în vârstă de 28 de ani, a spart tăcerea și a povestit în detaliu agresiunea la care ar fi fost supusă, într-o scrisoare publică apărută pe 1 februarie pe un blog al cotidianului The New York Times.

„Când aveam șapte ani, Woody Allen m-a luat de mână și m-a dus într-un mic pod slab luminat de la etajul al doilea al casei noastre. Mi-a spus să mă lungesc pe burtă și să mă joc cu trenul electric al fratelui meu. Și m-a agresat sexual”, a spus Dylan Farrow.

„Îmi vorbea în timp ce îmi făcea acel lucru, murmurându-mi că sunt o fetiță cuminte, că acela era secretul nostru, promițându-mi că vom merge la Paris și voi fi un star de cinema”, a adăugat Dylan Farrow, în prezent căsătorită, care trăiește sub un alt nume în Florida. „Gândindu-mă la toate lucrurile de care îmi amintesc, tatăl meu mi-a făcut lucruri care nu îmi plăceau”, a adăugat ea.

Dylan Farrow spune că a decis să vorbească despre aceste lucruri din cauza Globului de Aur decernat în ianuarie lui Woody Allen pentru întreaga carieră și a nominalizărilor recente ale cineastului la premiile Oscar.

Dylan Farrow a fost adoptată de Mia Farrow și de celebrul cineast american pe vremea când aceștia alcătuiau un cuplu, în anii 1980.

Acuzația de agresiune sexuală a fost formulată pentru prima dată în 1992, când actrița și regizorul erau angajați într-o luptă judiciară feroce pentru tutela celor trei copii ai lor.

Actrița Mia Farrow, în vârstă de 68 de ani, care a apărut în peste zece filme regizate de Woody Allen, a pus capăt, în 1992, unei relații de 12 ani cu regizorul american, în urma descoperirii relației pe care cineastul o avea cu Soon-Yi Previn (fiica adoptată de Mia Farrow și André Previn), cu care acesta s-a căsătorit ulterior, în 1997.

Woody Allen a realizat peste 48 de filme într-o carieră de 58 de ani și este cunoscut pentru personajele sale nevrotice și comice, devenite o veritabilă marcă personală și care sunt adeseori interpretate chiar de el.

Cineastul american a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986 pentru filmul „Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters” și același premiu pentru filmul „Miezul nopții în Paris/ Midnight in Paris” din 2011.

Pentru filmul „Annie Hall”, din 1978, Woody Allen a fost recompensat cu două premii Oscar – la categoriile „cel mai bun regizor” și „cel mai bun scenariu original”.

Cel mai recent film al acestuia, „Blue Jasmine”, a primit pe 16 ianuarie trei nominalizări la premiile Oscar, iar Woody Allen, autor a peste 40 de filme care i-au adus deja patru premii Oscar, a primit în luna ianuarie și un Glob de Aur special pentru întreaga carieră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Ce se întâmplă în Rusia după masacrul de la sala de concerte din Moscova. Bilanțul...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii