Zile libere în plus la concediu pentru nefumători. Motivul din spatele deciziei unei companii

Redactor:
Gandul
Zile libere în plus la concediu pentru nefumători. Motivul din spatele deciziei unei companii
Directorul unei companii din domeniul training-ului le-a oferit fumătorilor un imbold pentru a se lăsa de viciu: patru zile în plus de concediu pentru angajații nefumători.

Don Bryden a declarat că angajații săi stau chiar și o oră pe zi la fumat.

Între timp, nefumătorii continuă să muncească la birou, scrie Daily Mail.

Bryden, care conduce o companie din Swindon, Wiltshirea, a decis să implementeze noua politică la începutul acestui an.

„Dacă vor renunța la fumat timp de 12 luni, le voi da patru zile în plus de concediu angajaților fumători, care au anunțat că „se lasă”, deși lucrurile nu stau chiar așa…”, a mai spus Bryden.

Krzystof Krzywozeka, care a lucrat timp de șase luni la firma respectivă și nu fumează, s-a declarat „surprins” de noua politică.

„Don a menționat acum câteva săptămâni acest subiect, dar nu credeam că o să-l implementeze. Este absolut minunat, cred că este o idee genială, să-i motivezi pe oameni să renunțe la fumat”.

Bryden a explicat: „Am recrutat oameni pentru companii naționale și private timp de 20 de ani și devii cu timpul un simplu număr, ești folosit și abuzat.

Încerc să le ofer ceva angajaților, mici beneficii, mici încurajări.

Ne-am dus angajații în Spania, într-un weekend prelungit, am mers cu ATV-ul, am făcut rafting, am ținut apoi o ceremonie cu premii, în același an.

Este posibil să nu ne aducă bani, dar generează fidelitate și o minte pozitivă, generează sentimentul de familie. Echipa este foarte motivată”, a mai spus directorul.

Inchide