ZMEURA DE AUR 2015. Cele mai proaste filme ale anului și cei mai slabi actori de la Hollywood au fost „premiați”

ZMEURA DE AUR 2015. Cele mai proaste filme ale anului și cei mai slabi actori de la Hollywood au fost premiați
Publicat: 22/02/2015, 12:55
Actualizat: 24/02/2015, 11:22

Lungmetrajul „Saving Christmas” și actorii Cameron Diaz și Kirk Cameron au fost marii „învingători” la gala de decernare a premiilor Zmeura de Aur 2015, care recompensează cele mai slabe filme și performanțe actoricești ale anului, informează Reuters.

Kirk Cameron, fost copil-vedetă la Hollywood, joacă rolul principal în „Saving Christmas”, dar acest lungmetraj – care a primit cele mai multe trofee la gala Zmeura de Aur 2015, cu o zi înainte de decernarea premiilor OSCAR 2015 – nu l-a ajutat deloc să își facă o revenire glorioasă pe marile ecrane.

Actorul american, în vârstă de 44 de ani, a fost marele „învingător” la cea de-a 35-a gală Zmeura de Aur, organizată sâmbătă seară la Los Angeles, întrucât s-a impus la patru dintre cele șase categorii la care el și filmul „Saving Christmas” – o peliculă despre o familie creștină – au fost nominalizați: „cel mai prost film”, „cel mai prost actor în rol principal”, „cel mai prost scenariu” și „cel mai prost cuplu de actori”.

Așa cum au remarcat organizatorii galei Zmeura de Aur 2015, instituția care decernează aceste trofee deloc măgulitoare nu este singura care a ironizat și criticat filmul „Saving Christmas”. Utilizatorii site-ului imdb.com au decis în urma unui sondaj că această peliculă merită să ocupe primul loc în topul celor mai proaste filme din toate timpurile. De asemenea, același film a înregistrat un scor neobișnuit – un „zero” perfect – pe site-ul specializat în recenzii de film Rotten Tomatoes.

La gala de sâmbătă seară a fost premiată și Cameron Diaz, care a fost desemnată „cea mai proastă actriță” pentru evoluțiile sale din două comedii: „Cealaltă femeie/ The Other Woman” și „Sex Tape”.

Demonstrând că există „mântuire” și după ce câștigi un trofeu Zmeura de Aur, actorul și regizorul Ben Affleck a câștigat ediția inaugurală a trofeului The Redeemer Award (premiul celor care se căiesc). Premiul onorează un fost câștigător al Zmeurei de Aur care a reușit să fie apreciat ulterior de criticii de specialitate. Ben Affleck a primit un trofeu Zmeura de Aur pentru rolul din „Gigli” (2003), dar a ajuns ulterior să câștige Oscarul pentru cel mai bun film în 2013 cu pelicula „Argo” și a avut succes de box office cu pelicula „Fata dispărută/ Gone Girl”.

La această nouă categorie, la care învingătorul a fost stabilit pe baza voturilor exprimate de public pe internet, Ben Affleck s-a impus în fața actorilor Keanu Reeves, Mike Myers, Jennifer Aniston și Kristen Stewart.

Regizorul Michael Bay poate spune că a scăpat destul de ușor la gala de sâmbătă seară. Filmul său „Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction”, în care abundă efectele speciale, primise cele mai multe nominalizări – șapte – la Zmeura de Aur 2015, însă a „triumfat” doar la două categorii: „cel mai prost regizor” și „cel mai prost actor în rol secundar” (Kelsey Grammer).

Megan Fox s-a impus la categoria „cea mai proastă actriță în rol secundar” pentru evoluția ei din pelicula „Țestoasele Ninja/ Teenage Mutant Ninja Turtles”.

Premiul pentru cel mai prost remake/ continuare a revenit filmului „Annie”, versiunea modernă a unui spectacol clasic de pe Broadway, pe care pirații cibernetici au publicat-o fraudulos pe internet înainte de lansarea sa oficială din decembrie 2014, în urma atacului informatic comis asupra studiourilor Sony.

Premiile Zmeura de Aur, care valorează fiecare doar câțiva dolari și au formă de zmeură aurie, așezată pe o rolă de film de 8 mm, au fost create în 1980, la inițiativa lui John Wilson, un cinefil împătimit, ca „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul în sezonul premiilor cinematografice, ce culminează în fiecare an cu gala premiilor Oscar.

Câștigătorii premiilor Zmeura de Aur sunt selectați de cei aproape 800 de membri ai Golden Raspberry Award Foundation, care pot achiziționa un statut de membru pentru a putea vota online pentru filmele nominalizate anual la aceste premii. Câștigătorii la opt din cele nouă categorii sunt votați de membri, iar la a noua categorie, pentru cel mai prost cuplu/distribuție de pe marele ecran, câștigătorii sunt desemnați de cei peste 80.000 de votanți de pe site-ul specializat în recenzii de film RottenTomatoes.com.

Premiații cu Zmeura de Aur vin rareori să își ridice premiile, o excepție notabilă fiind Sandra Bullock, care a primit titlul de „cea mai proastă actriță” în 2010, pentru „All About Steve”, cu o zi înainte de a lua premiul Oscar pentru „Povestea unui campion/ The Blind Side”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
„Semn clar” pentru Harry și Meghan că nu sunt bineveniți în Marea Britanie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...