Altă iarnă, aceleași probleme

Altă iarnă, aceleași probleme
Ana-Maria Păunescu
Publicat: 15/11/2023, 12:42

De când în fruntea Primăriei Capitalei a venit un om care a promis marea cu sarea și globuri de cristal protejate din toate unghiurile posibile, iernile bucureștenilor au devenit tot mai greu de suportat. Ca niciodată înainte. În multe cartiere, în blocuri ceva mai vechi, care funcționează cu centrală termică la comun, zile, săptămâni în șir nu a existat căldură. Și, pe deasupra, nu a fost nici urmă de apă caldă.

Dar acesta e un subiect deja atât de dezbătut, atât de criticat, atât de plâns de cei care s-au aflat în aburii temperaturilor scăzute, încât nu știu dacă mai are rost să-l comentăm și noi, aici, într-o nouă iarnă care pregătește același scenariu.

Cum? Același scenariu? Da, da, exact același scenariu. De câțiva ani, domnul primar nu găsește soluția câștigătoare pentru ca populația celui mai reprezentativ oraș al țării, cel puțin din ce ne spun hărțile și unele statistici, să nu mai simtă că stau afară, când, de fapt, petrec o zi obișnuită în propria sufragerie. Cum e posibil ca, în atât de mult timp, din așa de multe variante câte, cu siguranță, s-au odihnit pe biroul de șef de capitală al respectivului domn, să nu poată fi ales nimic, să nu se poată obține niciun drum scurt către o cale avantajoasă.

Nici prin sectorul 1 al Bucureștilor nu e mai bine (și parcă aud că nici prin alte sectoare nu miroase a flori de soc și a miere pe străzi). Pe lângă plata obsesivă a parcărilor (care ar fi bună dacă banii s-ar duce acolo unde e nevoie de ei și dacă s-ar face investiții necesare pentru îmbunătățirea calității vieții în sector), nu se observă nimic nou bun. Pentru că noutăți… proaste există la orice colț de stradă. Începând cu scandalul gunoaielor, care nici acum nu se odihnesc doar în coșuri de gunoi și tomberoane stradale.

Dar, iată, încă un subiect care e pe pagina principală a știrilor de atât de mult timp, încât aproape că pare doar un bun subiect de banc, tocmai potrivit de spus la o șuetă între prieteni, adolescenți sau pensionari, care mai cred în umor și în forța lui de a câștiga luptele grele. Lupte pe care, câștigându-le chiar, nu le putem face să dispară din ordinea de zi. Ordinea de zi continuă să fie aceeași. Și problemele, la fel. Deși anii noștri trec și soluții se promit la fiecare pas.

La fel cum ni se promit și șosele și bătălii anti-corupție și atâtea și atâtea altele. Altă iarnă, același frig. Pregătiți casele pentru sărbători, pregătiți sufrageriile pentru brad și pentru beculețe care să-i bucure pe copii, dar scoateți de la naftalină și păturile, pentru că Ni(mi)cușor Dan s-ar putea să nu livreze căldură prea devreme în blocul în care locuiți, în casa pe care o credeți a dumneavoastră, deși o administrează și o rătăcesc în frig autoritățile care ar trebui să ne apere și să ne facă bine.

Nu mai vine binele promis, trageți cortina, scena e plină de oameni nemulțumiți care nu spun, de teamă, nimic. Care nici să se plângă nu mai au energie, care au murit, trăind încă. Care se prefac loviți de soartă, nu de vreun primar de sezon. Dar ce lungi sunt sezoanele în țara noastră. Ce lungi!


Citește și:

Cine are grijă de România? Cine are grijă de români?

Săptămâna altfel, săptămâna la fel

”Chiriași la noi în țară”

Când românii se simt români

De ce Austria nu ne vrea?

Și, totuși, de unde prețurile astea?

Ana-Maria Păunescu
Ana-Maria Păunescu s-a născut pe 25 decembrie 1990, în București, într-o casă cu poezie și aer de Crăciun. După ce a terminat liceul Cervantes mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Imagini hot cu Miss Univers, soția celebrului milionar român!
O fată de 17 ani, dispărută de luni de zile, a fost găsită îngropată în...
Dieta lui Gigi Becali. Regimul pe care îl urmează cu strictețe
Motivul crimei odioase din Bistriţa. Ucisă de soţ în faţa copiilor, tânăra s-a prăbuşit la...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Experiența inedită trăită de o femeie. S-a trezit cu 86 de milioane de dolari în...
Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii români. Pensionarii care nu primesc bani în plus...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
„Cea mai BEATĂ PASĂRE” din Noua Zeelandă este o specie de PORUMBEL DURDULIU!
UNGARIA cutremură Europa! Viktor Orban anunţă apocalipsa: Rău, e rău pentru toată lumea
Zelenski, sabotat din interior. L-au atacat direct
Rona Hartner a fost uitată de colegii de breaslă în ziua înmormântării. Doar două persoane...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...