A doua „bombiță” a lui MRU: Crin Antonescu nu ar fi în politică dacă serviciile s-ar implica

A doua bombiță a lui MRU: Crin Antonescu nu ar fi în politică dacă serviciile s-ar implica
Publicat: 14/11/2012, 17:07
Actualizat: 21/05/2015, 06:35

Copreședintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut, miercuri, președintelui Senatului, Crin Antonescu, să aducă dovezi în sprijinul afirmațiilor sale că serviciile sunt implicate în politică, fostul șef al SIE spunând că, dacă prin absurd acest lucru s-ar întâmpla, liderul PNL nu ar fi în politică.

Ungureanu a spus că președintele Senatului Crin Antonescu se pronunță continuu asupra felului în care instituțiile statului, cu referire precisă la serviciile speciale, ar fi implicate în politică.

El a spus că Antonescu „trăiește în continuare în fantasmele domniei sale”.

„Este și președintele Senatului, ocupă o funcție înaltă în stat. A fost președinte interimar și avem tot dreptul să-i cerem ca măcar pe subiectele cu înaltă încărcătură strategică să nu se pronunțe, nu pentru că nu știe să se cenzureze, ci pentru că nu cunoaște lucrurile”, a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a arătat că, atunci când ocupa funcția de director al SIE, i-a invitat la dialog pe toți șefii partidelor parlamentare și că președintele PSD, Victor Ponta, a venit, în schimb Crin Antonescu nu a venit niciodată.

El a adăugat că sună foarte prost felul în care Crin Antonescu s-a referit la activitatea comisiilor parlamentare de control al SRI și SIE.
„Nu-mi aduc aminte să fi existat vreodată vreo problemă să arunce suspiciuni asupra felului în care comisiile de control și-au făcut datoria. Domnul Antonescu nu vrea să știe aceste lucruri, în schimb se pronunță cu lejeritate”, a apreciat Ungureanu.

El a adăugat că este dreptul său de a-l întreba clar pe Crin Antonescu de unde trage concluziile privind implicarea serviciilor speciale în politică și pe baza căror dovezi.

„În momentul în care domnia sa (Crin Antonescu – n.r.) se referă în numeroase rânduri la serviciile speciale ca fiind supuse influenței politice, dreptul nostru este acela de a-l întreba foarte clar de unde trage concluziile, pe seama căror dovezi și suntem îndreptăți să-i cerem public să vină cu aceste dovezi, pentru că dacă serviciile se implică în politică și dacă aceste lucruri se petrec, opinia publică are dreptul să știe. Eu nu am cunoștință de așa ceva, sper că domnia sa are demnitatea de a veni cu o explicație foarte clară în fața țării înainte de a vorbi fără să existe un altfel de rezultat decât acela de a contribui la răul general. Îi mai spun ceva domnului președinte al Senatului, Crin Antonescu: presupunând prin absurd că serviciile speciale ale României s-ar implica în politică, tare mi-e teamă că domnia sa nu ar fi om politic”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că serviciile speciale ale statului trebuie să se retragă din politică.
„Una dintre marile noastre bătălii este să facem în România o adevărată democrație, adică să facem în România din politică o afacere cu adevărat civilă. Lucrul despre care lumea nu vrea sa vorbească de foarte mulți ani este că, dacă e adevărat că anumite zone de administrație trebuie depolitizate, este foarte adevărat că, de pildă, serviciile speciale ale statului român trebuie să se retragă din politică”, a declarat Crin Antonescu.

El a participat, sâmbătă, la Sinaia, la lansarea candidaților USL din Prahova.

Întrebat la GÂNDUL LIVE dacă din punctul său de vedere Ponta va fi premier și după 9 decembrie, Ungureanu a răspuns: „Evident nu. Nu participă la anumite zile de naștere. Impresia pe care o am este că actualul premier știe că nu va mai fi premier după 9 decembrie. Loviturile vin de unde nu te aștepți. Există condiții mai mult sau mai puțin vizibile pentru a obține statutul de candidat. Domnia sa sigur știe. (…) Luați-o ca o anecdotă. Ce se întâmplă în cadrul USL pune semne de întrebare despre cum va reuși să reziste USL după 9 decembrie.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”