AEP, despre finanțarea alegerilor: Totatul contribuțiilor candidaților este de 40 de milioane de lei / Cine se află pe primul loc

AEP, despre finanțarea alegerilor: Totatul contribuțiilor candidaților este de 40 de milioane de lei / Cine se află pe primul loc
Publicat: 01/11/2019, 15:50

„Am să vă prezint câteva aspecte relevante referitoare la contribuțiile electorale. Și am să vă spun faptul că la această dată s-au depus și declarat contribuții electorale în suma totală de 33.694.061,02 RON, pe partidele politice 33.288.788,91 RON, candidați independenți 405.280,11 RON. Pe candidați am să va prezint situația și de altfel cred că este relevant și important să vedem și sursele de finanțare, respectiv din fonduri private și fonduri publice din subvenții la bugetul de stat”, a afirmat, vineri, Constantin Rada, șeful Departamentului de control al finanțării partidelor din cadrul AEP.

Trei dintre candidați au avut și finanțare de la stat, pe lângă cea privată, respectiv Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, iar Klaus Iohannis a apelat, în intergralitate, la bugetul de stat. Totodată, acesta a adus cele mai multe contribuții, zece milioane de lei.

„Iohannis Klaus Werner, PNL, 10.000.000 lei, în totalitate din subvenții de la bugetul de stat. Dăncilă Vasilica Viorica, PSD, 6.814.000 lei, din finanțare privată 664.000 lei, din finanțare de la bugetul de stat 6.050.000 lei. Alianța Electorală Un Om, în totalitate 6.071.400 lei, din care 300.000 din finanțare publică, 5.771.400 lei din finanțare privată. Pe cele două partide ale alianței, respectiv pentru Diaconu Mircea, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților, ALDE, 1.950.000 lei, finanțare privată 1.650.000, 300.000 din finanțare de la bugetul de stat. Diaconu Mircea, Pro România, 4.121.400 lei, în totalitate din finanțare privată. Alianța USR PLUS, candidat Barna Ilie Dan, USR, 3.330.489,47 lei, din finanțare privată 3.265.489,47 lei, 65.000 din finanțare publică. Tot candidatul Barna Ilie, din partea Partidului Libertate Unitate și Solidaritate, component al alianței, 1.212.587,44 lei, 1.212.587, 44 lei din finanțare privată”, a explicat Constantin Rada.

Candidații care au folosit doar finanțare privată sunt: Ramona Ioana Bruynseels, Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, Alexandru Cumpănașu, Bodan Stanoevici, Viorel Cataramă, Cătălin Ivan și Banu Ion.

„Astfel, Bruynseels Ramona Ioana, Partidul Puterii Umaniste Social Liberale, total contribuții 616.998 RON, în totalitate din fonduri private. Paleologu Theodor, PMP, 3.433.906 lei, în totalitate din finanțare privată. Kelemen Hunor, Uniunea Democrată Maghiară din România, 445.000 lei, în totalitate din surse private. Cumpănașu Alexandru, 385.280,11 lei, în totalitate din finanțare privată. Marian Stanoevici Bogdan Dragoș Aureliu, 20.000 lei, în totalitate din finanțare privată. Popescu Sebastian Constantin, Partidul Nouă Românie, n-a depus contribuții până la această dată. Cataramă Viorel, Partidul Dreapta Liberală, 1.300.000 lei, în totalitate din finanțare privată. Ivan Cătălin Sorin, Partidul Alternativă pentru Demnitatea Națională, 14.400 lei din finanțare privată. Banu John Ion, Partidul Națiunea Română, 50.000 lei din finanțare privată”, a spus șeful Departamentului de control al finanțării partidelor din cadrul AEP.

Reprezentanții AEP au mai spus că Sebastian Popescu, din partea Partidului România Nouă și Ninel Peia, din partea Partidului Neamul Românesc, nu au depus contribuții la BEC.

Primul tur al alegerilor în străinătate, are loc între 8-10 noimebrie și 22-24, cel de-al doilea, iar în țară, primul scrutin are loc pe 10 noiemebrie, iar cel de-al doilea, 24.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația