AFIRMAȚII. Ministrul Mediului, Costel Alexe: “Sunt foarte mulţi primari PSD care nu s-au simţit sprijiniţi în proiectele lor si vor să se alăture Partidului Național Liberal“

Redactor:
Florentina Dinu
AFIRMAȚII. Ministrul Mediului, Costel Alexe: “Sunt foarte mulţi primari PSD care nu s-au simţit sprijiniţi în proiectele lor si vor să se alăture Partidului Național Liberal“

În contextul în care alegerile locale nu s-au putut derula la termen, apariția unor posibile negocieri în ceea ce privește trecerea unor edili a unui partid către altul poate fi posibilă. Astfel, ministrul Mediului, Costel Alexe, liderul PNL Iaşi, a fost întrebat într-o conferinţă de presă dacă poartă negocieri cu unii primari PSD din judeţul Iaşi pentru a trece la PNL. Acesta a spus că există edili social-democraţi din judeţ care vor să se alăture liberalilor, pentru “a dezvoltă Iaşul şi Moldova“.

“Primarii PSD şi nu doar în judeţul Iaşi care nu s-au simţit sprijiniţi în proiectele lor“, spune Costel Alexe

“Sunt foarte mulţi primari PSD şi nu doar în judeţul Iaşi care nu s-au simţit sprijiniţi în proiectele lor de către conducerile judeţene sau cea naţională PSD, pentru că acolo au cu totul alte interese. Avem şi în judeţ primari PSD foarte buni, care merită sprijiniţi în proiectele lor şi care vor să se alăture acestui parteneriat (între Costel Alexe şi primarul de Iaşi Mihai Chirică – n.r.) pentru dezvoltarea Iaşului şi a Moldovei“, a declarat Costel Alexe, potrivit News.ro.

Ministrul Mediului spune că autoritățile centrale au oferit sprijin primarilor, indiferent de culoarea lui politică

El a precizat că “nu există primar, indiferent de culoarea lui politică, din judeţul Iaşi care să-şi fi dorit să ajungă la un minister şi să nu-l fi sprijinit“.

“Oamenii de la Tomeşti, că şi cei de la Miroslava sunt de aceeaşi calitate umană că şi cei de la Ciurea. Nu am separat ieşenii în funcţie de afinităţile lor politice sau de culoarea primarului. Îi tratăm pe toţi la fel, sprijinindu-i să-şi dezvolte comunităţile“, a mai declarat Costel Alexe.

El a afirmat că în următoarele zile va există o discuţie în PNL Iaşi referitoare la posibilă venire în partid a unor edili PSD.

Surse politice susţîn că în ultimele zile au existat discuţii între conducerea PNL Iaşi şi mai mulţi edili PSD pentru trecerea acestora la liberali.

PNL are în judeţul Iaşi 30 de edili, în timp ce social-democraţi au primari în peste 60 de localităţi.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat vineri, 19 iunie, că a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an și propune că acestea să se desfășoare în 27 septembrie.

Potrivit sondajului CURS, 32% dintre respondenți ar vota cu PNL și 27% cu PSD.

Inchide