Alegeri în Republica Moldova. Eugen Tomac, mesaj în plenul Parlamentului European pentru „frații” de peste Prut

Alegeri în Republica Moldova. Eugen Tomac, mesaj în plenul Parlamentului European pentru „frații” de peste Prut
Alegeri în Republica Moldova. Eugen Tomac, mesaj în plenul Parlamentului European pentru „frații” de peste Prut / Sursa FOTO: caleaeuropeana.ro
Publicat: 06/07/2021, 22:53

Eurodeputatul român Eugen Tomac a făcut apel marţi, 6 iulie, în cadrul unei intervenţii în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, la cetăţenii Republicii Moldova să iasă duminică la vot. Tomac le transmite „fraților” de peste Prut că trebuie să scăpe de influenţa Moscovei. Iar libertatea se poate câștiga prin vot, susține europarlamentarul român.

Mai mult, Eugen Tomac a cerut Uniunii Europene să îşi regândească întreaga arhitectură pentru combaterea dezinformării.

Eugen Tomac despre alegerile din Republica Moldova: „Ne aflăm în plin război”

„Eu cred că ne aflăm în plin război. Un război cu arme non-militare, pentru că ceea ce se întâmplă în prezent ştim foarte bine. Ei creează ştiri false, ei dezinformează, ei manipulează, Putin suspendă oricând drepturile omului atunci când interesul i-o dictează. Subminează democraţia şi răspunsul nostru trebuie să fie foarte dur”, a spus eurodeputatul ales pe lista Partidului Mişcarea Populară.

Eugen Tomac face parte din grupul Partidului Popular European din Parlamentul European. El a subliniat că trebuie regândită întreaga arhitectură a Uniunii în ceea ce priveşte apărarea în faţa dezinformării.

Avem nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării şi apărarea democraţiei. Avem nevoie de un fond de un miliard de euro pentru apăra presa liberă din statele asociate şi statele membre” – Eugen Tomac.

Eugen Tomac despre alegerile din Republica Moldova: „Trebuie să luptăm pentru că mă uit că pe 11 iulie sunt alegeri în Republica Moldova, un stat asociat Uniunii Europene. Putin, personal, a creat partide şi 20 de instituţii media prin care încearcă să ţină acest stat în zona sa de influenţă. Trebuie să facem mai mult. Fac apel pe această cale către cetăţenii Republicii Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influenţa Moscovei”.