• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Am fost audiat, am spus adevărul! Victor Ponta, MARTOR în dosarul lui Kovesi. Ce spune despre fotografia cu fosta șefă a DNA la GHIȚĂ acasă

Fostul premier Victor Ponta a declarat, după ce a fost audiat de procurorii Secției pentru anchetarea magistraților, că a spus adevărul și că a spus tot ceea ce a fost întrebat de către anchetatori, subliniind că nu a văzut fotografia cu Laura Codruța Kovesi la Sebastian Ghiță acasă.

„Am fost chemat ca martor, am fost audiat. Am fost audiat, am spus adevărul. Mai departe, ce este în dosar vă poate spune doamna procuror!”, a declarat Victor Ponta, la ieșirea de la audieri. Acesta a fost audiat mai bine de două ore.

Întrebat dacă a văzut fotografia cu Laura Codruța Kovesi la Sebastian Ghiță acasă, fostul premier a răspuns: Nu-mi arăta mie procurorul ce era în dosar. Tot ce m-a întrebat doamna procuror s-a consemnat. Nu am legătură cu asta (aduerea în țară a lui Nicolae Popa, n.r.). (…) Nu am voie să vă spun ce am declarat”.

Și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este așteptată să se prezinte, în cursul zilei de vineri, pentru a fi audiată de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Laura Codruța Kovesi a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzațiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

 

Adina Florea, procurorul de caz, a explicat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruța Kovesi este tratată ca orice altă speță, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta șefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea și aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018.

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat, vineri dimineață, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat de procurorii Secției de anchetarea magistraților. Ponta a declarat, la intrarea în sediul Parchetului, că a fost citat ca martor, însă nu a fost informat cu privire la dosar.

„Am fost citat ca martor din fericire. Ultima dată când ne-am văzut eram în cârje și inculpat. Acum sunt pe picioarele mele și martor. Nu știu de ce am fost chemat ieri. Eu pot să spun un singur lucru: am spus adevărul. Știu că atunci când ești întrebat, în fața procurorului, a judecătorului, spui adevărul”, a declarat Victor Ponta, la intrarea în sediu Parchetului General.

La rândul său, și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este așteptată să se prezinte, în cursul zilei de vineri, pentru a fi audiată de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Laura Codruța Kovesi a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzațiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

 

Adina Florea, procurorul de caz, a declarat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruța Kovesi este tratată ca orice altă speță, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta șefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea și aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018.

 

Totodată, întrebată ce riscă Laura Codruța Kovesi dacă nu se va prezenta la audierea de vineri, Florea a subliniat: „Există măsuri procesuale, acelea referitoare la modalitățile de citare și la aducerea persoanei cercetate”.

 

foto: Mediafax Foto / Valentina Sarosi

Inchide