Am fost audiat, am spus adevărul! Victor Ponta, MARTOR în dosarul lui Kovesi. Ce spune despre fotografia cu fosta șefă a DNA la GHIȚĂ acasă

Publicat: 15/02/2019, 12:05
Actualizat: 25/03/2019, 22:06

„Am fost chemat ca martor, am fost audiat. Am fost audiat, am spus adevărul. Mai departe, ce este în dosar vă poate spune doamna procuror!”, a declarat Victor Ponta, la ieșirea de la audieri. Acesta a fost audiat mai bine de două ore.

Întrebat dacă a văzut fotografia cu Laura Codruța Kovesi la Sebastian Ghiță acasă, fostul premier a răspuns: Nu-mi arăta mie procurorul ce era în dosar. Tot ce m-a întrebat doamna procuror s-a consemnat. Nu am legătură cu asta (aduerea în țară a lui Nicolae Popa, n.r.). (…) Nu am voie să vă spun ce am declarat”.

Și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este așteptată să se prezinte, în cursul zilei de vineri, pentru a fi audiată de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Laura Codruța Kovesi a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzațiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Adina Florea, procurorul de caz, a explicat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruța Kovesi este tratată ca orice altă speță, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta șefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea și aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018.

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat, vineri dimineață, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat de procurorii Secției de anchetarea magistraților. Ponta a declarat, la intrarea în sediul Parchetului, că a fost citat ca martor, însă nu a fost informat cu privire la dosar.

„Am fost citat ca martor din fericire. Ultima dată când ne-am văzut eram în cârje și inculpat. Acum sunt pe picioarele mele și martor. Nu știu de ce am fost chemat ieri. Eu pot să spun un singur lucru: am spus adevărul. Știu că atunci când ești întrebat, în fața procurorului, a judecătorului, spui adevărul”, a declarat Victor Ponta, la intrarea în sediu Parchetului General.

La rândul său, și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este așteptată să se prezinte, în cursul zilei de vineri, pentru a fi audiată de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Laura Codruța Kovesi a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzațiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Adina Florea, procurorul de caz, a declarat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruța Kovesi este tratată ca orice altă speță, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta șefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea și aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018.

Totodată, întrebată ce riscă Laura Codruța Kovesi dacă nu se va prezenta la audierea de vineri, Florea a subliniat: „Există măsuri procesuale, acelea referitoare la modalitățile de citare și la aducerea persoanei cercetate”.

foto: Mediafax Foto / Valentina Sarosi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping