Am fost audiat, am spus adevărul! Victor Ponta, MARTOR în dosarul lui Kovesi. Ce spune despre fotografia cu fosta șefă a DNA la GHIȚĂ acasă

Publicat: 15/02/2019, 12:05
Actualizat: 25/03/2019, 22:06

„Am fost chemat ca martor, am fost audiat. Am fost audiat, am spus adevărul. Mai departe, ce este în dosar vă poate spune doamna procuror!”, a declarat Victor Ponta, la ieșirea de la audieri. Acesta a fost audiat mai bine de două ore.

Întrebat dacă a văzut fotografia cu Laura Codruța Kovesi la Sebastian Ghiță acasă, fostul premier a răspuns: Nu-mi arăta mie procurorul ce era în dosar. Tot ce m-a întrebat doamna procuror s-a consemnat. Nu am legătură cu asta (aduerea în țară a lui Nicolae Popa, n.r.). (…) Nu am voie să vă spun ce am declarat”.

Și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este așteptată să se prezinte, în cursul zilei de vineri, pentru a fi audiată de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Laura Codruța Kovesi a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzațiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Adina Florea, procurorul de caz, a explicat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruța Kovesi este tratată ca orice altă speță, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta șefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea și aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018.

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat, vineri dimineață, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat de procurorii Secției de anchetarea magistraților. Ponta a declarat, la intrarea în sediul Parchetului, că a fost citat ca martor, însă nu a fost informat cu privire la dosar.

„Am fost citat ca martor din fericire. Ultima dată când ne-am văzut eram în cârje și inculpat. Acum sunt pe picioarele mele și martor. Nu știu de ce am fost chemat ieri. Eu pot să spun un singur lucru: am spus adevărul. Știu că atunci când ești întrebat, în fața procurorului, a judecătorului, spui adevărul”, a declarat Victor Ponta, la intrarea în sediu Parchetului General.

La rândul său, și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este așteptată să se prezinte, în cursul zilei de vineri, pentru a fi audiată de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Laura Codruța Kovesi a declarat că are calitatea de suspect, iar acuzațiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Adina Florea, procurorul de caz, a declarat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruța Kovesi este tratată ca orice altă speță, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta șefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea și aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018.

Totodată, întrebată ce riscă Laura Codruța Kovesi dacă nu se va prezenta la audierea de vineri, Florea a subliniat: „Există măsuri procesuale, acelea referitoare la modalitățile de citare și la aducerea persoanei cercetate”.

foto: Mediafax Foto / Valentina Sarosi