Ambasadorul SUA atrage din nou atenția asupra Legilor justiției: Avem îngrijorări foarte serioase referitoare la propunerile lui Toader

Ambasadorul SUA atrage din nou atenția asupra Legilor justiției: Avem îngrijorări foarte serioase referitoare la propunerile lui Toader
Publicat: 27/11/2017, 18:28

„În ceea ce privește pachetul de legi ale justiției pregătit inițial de ministrul Justiției și prezentat Parlamentului, urmărim îndeaproape evoluția și așteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament și care va fi forma finală rezultată din Comisie. Avem îngrijorări foarte serioase cel puțin cu privire la propunerile inițiale ale ministrului Justiției”, a spus Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la București.

Acesta a subliniat că România a avut, în ultimii 15 ani, realizări notabile în acest domeniu, argumentând că, din punctul de vedere al SUA, România duce cea mai puternică luptă anticorupție, lăudând, în același timp DNA.

„În ultimii aproximativ 15 ani România a dus o luptă tot mai credibilă împotriva corupției de nivel înalt și mediu. A creat independență judiciară, a creat instituții care se ocupă de descoperirea infracțiunilor și a corupției, mă refer în principal la DNA. Când ne uităm la întreaga regiune, SUA consideră că România este țara cu cea mai credibilă luptă anticorupție. Desigur se mai pot face multe lucruri în ce privește prevenția și educația, dar România are rezultate excepționale în privința pedepsirii celor care fură din banii publici”, a adăugat Klemm într-un interviu pentru publicația Expres de Banat.