ANALIZĂ. Ce partid are de câștigat pe scena politică? CTP: PNL pierde electorat în pandemie, iar PSD nu e nici în căruță nici în teleguță

ANALIZĂ. Ce partid are de câștigat pe scena politică? CTP: PNL pierde electorat în pandemie, iar PSD nu e nici în căruță nici în teleguță
Cristian Tudor Popescu (FOTO: Digi 24 - captură video)
Publicat: 31/05/2020, 19:59

Pro România are de câștigat pe scena politică, în contextul în care partidul de guvernare pierde teren în fața electoratului în pandemie, iar PSD este într-o situație de balans și nu poate capta voturi, este de părere gazatarul CTP. Cristian Tudor Popescu susține că și USR este blocat la nivelul de 11 procente cât timp la conducere se află Dan Barna. 

Având în vedere că este partidul de guvernare în pandemie, PNL a pierdut din popularitate și din susținerea electoratului, din cauza măsurilor restrictive.

Gazetarul susține că pachetele de măsuri de relaxare, vin acum în speranța reparării imaginii PNL în fața votanților.

„PNL-ul scade și scade demult, era logic să scadă, în pandemie nu aveau cum să crească. Cu măsurile astea – măsurile corecte – pe care le-au luat nu aveau cum să crească electoral. De aceea și încearcă să recupereze acum cu aceste măsuri de relaxare, care, dacă ne gândim bine de tot, ele nu se justifică” – a comentat gazetarul la Digi24.

În același timp, nici PSD nu este o opțiune pentru mulți dintre votanți, iar Pro România câștigă puncte datorită unui mesaj convingător, crede gazetarul.

CTP: PSD-ul scade și crește partidul lui Ponta

„PSD-ul scade și crește partidul lui Ponta, pentru că PSD nu poate să capteze voturi în momentul de față, este într-o situație de balans. PSD e nici în căruță, nici în teleguță în clipa de față. Până mai acum șase luni miza pe discursul național-socialist, dur, antieuropean, pe românism și așa mai departe. Și pe anticapitalism și antioccidentalism, adică un ceaușism, niște râgâieli ceaușiste. Acum, garnitura Ciolacu vrea să facă uitată această perioadă, plus, bineînțeles, atacurile antijustiție. De aceea am și văzut o scenă grotescă în Parlament, mă rog, funambulescă chiar, în care pesediștii au respins celebrele mutilări ale legilor justiției introduse, firește, tot de PSD, pe vremea lui Dragnea. Ba chiar, asta m-a distrat, cred ca am râs cam un minut auzindu-l pe domnul acela mai tânăr, Simonis, care e șeful grupului de deputați PSD, spunând că aceste legi sunt aberante și toxice!  Mișcarea împotriva acestor legi e foarte clară: e de fapt o mișcare împotriva garniturii Dragnea din partid, care e tot acolo! „Acolo sunt cele două tabere, partidul oscilează, balansează acum. Și ca mesaj către populație e în balans și atunci n-are cum să crească. Și unde se duc voturile? La celălalt…. cum să fie ăsta, junior, nu-mi vine să-i spun junior, că ăsta e un cuvânt drăguț… la partidul lui Ponta”, spune gazetarul. Cei care nu vor vota PNL în niciun fel, votanți de stânga, care nu pot să voteze PSD-ul în clipa de față, pentru că nu-i convingător, se duc spre Ponta, care are mesaje mult mai directe și mai dure în clipa de față: e colimat, lovește în Johannis, lovește în guvern mult mai bine decât PSD-ul și atunci oamenii se duc acolo, firește”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

CTP: USR nu au un lider puternic

Nici USR nu poate evalua pentru că nu are nici lideri, nici viziune politică, spune CTP.

„Îl dai pe Barna la o parte, dar trebuie să pui ceva în loc. În clipa de față nu au lider, un lider puternic. Uitați-vă ce capacitate de transmisie a mesajului are Ponta. Discut acum doar de capacitate de transmisie a mesajului, nimic altceva – care poate să fie un mesaj nociv și ticălos -, dar vorbim numai de capacitate de transmisie. De câte ori apare, în comparație cu Barna! Păi de-aia urcă Ponta, pentru că știe să treacă sticla, știe să înțepe electoratul cu ce trebuie. În vreme ce dl. Barna nu cred că poate să-i convingă nici pe colegii lui de scară de bloc. Nu are nici charismă, nici transmisie, nu are nimic și acum USR-ul nu mai are nici o politică. Politica USR-ului este acum să dea și în PSD, și în PNL. Asta face. N-a mai venit cu niște lucruri constructive, cu o  viziune diferită, cu ceva, de nu știu câtă vreme. Acum dă și-n PNL, și-n PSD. Și cu o astfel de atitudine, iarăși, nici în căruță, nici în teleguță, nu poți să crești. E foarte logic”, a conchis gazetarul CTP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista