ANI: Nouă foști și actuali aleși locali, în incompatibilitate și conflict de interese

ANI: Nouă foști și actuali aleși locali, în incompatibilitate și conflict de interese
Publicat: 30/05/2019, 11:13

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 9 foști și actuali aleși locali.

Astfel, Constantin Vlăduți, primar al comunei Bălăcița din județul Mehedinți, a fost găsit în conflict de interese administrativ după ce, în exercitarea mandatului de primar, a emis la data de 31 iulie 2017 dispoziția
privind constituirea echipei de proiect pentru implementarea proiectului „Reabilitare și modernizare drumuri județene, județul Mehedinți”, din care face parte și soția sa.

Istvan Bordi, viceprimar și fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Gheorghe Doja din județul Mureș, a fost găsit de inspectorii de integritate în incompatibilitate după ce, în perioada 29 iunie 2016 – 27 iunie 2018, a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă (consilier personal al primarului).

Tot în incompatibilitate a fost găsit și Constantin Gorbănescu, viceprimar și fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Berești din județul Galați, după ce în perioada 20 iunie 2012 – 17 iunie 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul Casei de Cultură a orașului Berești.

Gică Ciucă, viceprimar și Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Berești -Meria din județul Galați, a fost găsit în stare de incompatibilitate pentru că în perioada 01 iunie 2015 – 27 decembrie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale, unde a obținut venituri în valoare de 21.718 lei.

Tot în stare de incompatibilitate a fost găsită și Gina Goga, viceprimar și Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Cavadinești din județul Galați pentru că în perioada 10 septembrie 2012 – 25 mai 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale nr. 1 Cavadinești.

Ion Statache, fost viceprimar al comunei Ceatalchioi din județul Tulcea, a fost găsit în stare de incompatibilitate pentru că în perioada 24 august 2016 – 19 octombrie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică, obținând venituri de la A.P.I.A în valoare totală de 706.223,35 lei.

Inspectorii de integritate l-au găsit în stare de incompatibilitate și pe Lucian Șuteu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mociu din Județul Cluj, având în vedere că, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), a fost încheiat un contract de furnizare în data de 12 decembrie 2017 și contracte comerciale în valoare de 51.568,25 lei între Primăria Mociu și o societate comercială în cadrul căreia tatăl persoanei evaluate deținea calitatea de administrator și asociat.

Ioan Mateiu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Solovastru din județul Mureș, este tot în stare de incompatibilitate pentru că în perioada 01 noiembrie 2012 – 22 iulie 2016 a deținut și exercitat simultan
funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul aparatului propriu al consiliului local în timp ce Maria Năstase, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Sulina din județul Tulcea, a fost găsită tot în stare de incompatibilitate din cauză că în perioada 29 iunie 2012 – 25 iunie 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului (medic specialist în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială).

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare.Vlăduți Constantin, Gorbănescu Constantin, Goga Gina, Bordi Istvan, Statache Ion și Năstase Maria nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Tags:
Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Ştirea momentului despre Schumacher! S-a întâmplat, după 7 ani. Familia şi apropiaţii sunt în şoc
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Colosalul fotbalist Erling Haaland, petrecere de zile mari alături de un milionar român: `Ghiciți cine...
Mama Elodiei Ghinescu, detalii-șoc despre fosta cuscră! Ce făcea mama lui Cioacă pentru fiul ei....
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Avertisment pentru tineri
Ştirea momentului despre Schumacher! S-a întâmplat, după 7 ani. Familia şi apropiaţii sunt în şoc
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Cascada din România care detronează Bigăr. Unde se află acest loc desprins din basme VIDEO
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Horoscop marţi, 15 iunie! Zodia care are parte de bârfe şi intrigi. E implicată în...
Crimă șocantă. Copiii au fost împușcați în inimă și gât. VIDEO
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....