ANI: Nouă foști și actuali aleși locali, în incompatibilitate și conflict de interese

ANI: Nouă foști și actuali aleși locali, în incompatibilitate și conflict de interese
Publicat: 30/05/2019, 11:13

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 9 foști și actuali aleși locali.

Astfel, Constantin Vlăduți, primar al comunei Bălăcița din județul Mehedinți, a fost găsit în conflict de interese administrativ după ce, în exercitarea mandatului de primar, a emis la data de 31 iulie 2017 dispoziția
privind constituirea echipei de proiect pentru implementarea proiectului „Reabilitare și modernizare drumuri județene, județul Mehedinți”, din care face parte și soția sa.

Istvan Bordi, viceprimar și fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Gheorghe Doja din județul Mureș, a fost găsit de inspectorii de integritate în incompatibilitate după ce, în perioada 29 iunie 2016 – 27 iunie 2018, a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă (consilier personal al primarului).

Tot în incompatibilitate a fost găsit și Constantin Gorbănescu, viceprimar și fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Berești din județul Galați, după ce în perioada 20 iunie 2012 – 17 iunie 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul Casei de Cultură a orașului Berești.

Gică Ciucă, viceprimar și Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Berești -Meria din județul Galați, a fost găsit în stare de incompatibilitate pentru că în perioada 01 iunie 2015 – 27 decembrie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale, unde a obținut venituri în valoare de 21.718 lei.

Tot în stare de incompatibilitate a fost găsită și Gina Goga, viceprimar și Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Cavadinești din județul Galați pentru că în perioada 10 septembrie 2012 – 25 mai 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale nr. 1 Cavadinești.

Ion Statache, fost viceprimar al comunei Ceatalchioi din județul Tulcea, a fost găsit în stare de incompatibilitate pentru că în perioada 24 august 2016 – 19 octombrie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică, obținând venituri de la A.P.I.A în valoare totală de 706.223,35 lei.

Inspectorii de integritate l-au găsit în stare de incompatibilitate și pe Lucian Șuteu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Mociu din Județul Cluj, având în vedere că, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), a fost încheiat un contract de furnizare în data de 12 decembrie 2017 și contracte comerciale în valoare de 51.568,25 lei între Primăria Mociu și o societate comercială în cadrul căreia tatăl persoanei evaluate deținea calitatea de administrator și asociat.

Ioan Mateiu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Solovastru din județul Mureș, este tot în stare de incompatibilitate pentru că în perioada 01 noiembrie 2012 – 22 iulie 2016 a deținut și exercitat simultan
funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă, în cadrul aparatului propriu al consiliului local în timp ce Maria Năstase, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Sulina din județul Tulcea, a fost găsită tot în stare de incompatibilitate din cauză că în perioada 29 iunie 2012 – 25 iunie 2016 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului (medic specialist în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială).

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare.Vlăduți Constantin, Gorbănescu Constantin, Goga Gina, Bordi Istvan, Statache Ion și Năstase Maria nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?