Anton Pisaroglu, consultant politic pentru externe al președintelui AUR, încetează colaborarea cu acesta. „Politica lui George Simion devine periculoasă pentru România”

Anton Pisaroglu, consultant politic pentru externe al președintelui AUR, încetează colaborarea cu acesta. „Politica lui George Simion devine periculoasă pentru România”
Anton Pisaroglu / Sursa: Facebook
Publicat: 14/04/2022, 12:52

Consultant politic al lui George Simion pe probleme de relații internaționale, Anton Pisaroglu, a anunțat, joi, pe Facebook, ruperea colaborării cu președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, despre politica acestuia spunând că „devine periculoasă pentru România”.

„Am evaluat de o perioadă de timp încoace decizia de a mă alătura lui George Simion în calitate de consultant politic pe probleme de relații internaționale. Din păcate, am ajuns la concluzia că această colaborare nu mai poate continua, atât din motive de diferențe ideologice cât și din cauza unor discrepanțe care țin de convingerile personale, aspecte care s-au relevat pe măsura apropierii de partid”, a declarat Anton Pisaroglu, într-o postare pe contul de Facebook.

„Liderii devin captivi ai propriilor alegeri de oameni apropiați”

Consultantul politic a precizat că va reveni într-o postare viitoare cu motivele care stau la baza deciziei de a renunța la colaborarea cu AUR și despre cum politica lui George Simion devine periculoasă pentru România.

„Principiile și valorile m-au condus în viața profesională, unde am avut colaborări cu o multitudine de tipologii de lideri politici, cu viziuni dintre cele mai diverse. Prin forța lucrurilor, liderii devin captivi ai propriilor alegeri de oameni apropiați, care sunt chemați de către aceștia să le filtreze realitatea în funcție de propriile abilitați si interese. Niciun lider nu scapă de această capcană, însă cei mai înțelepți fac propriile incursiuni în realitate, nemediate, precum și ajustările care se impun pe linia sfătuitorilor”, a precizat, pe Facebook.

Decizia e anunțată la 50 de zile de la debutul invaziei ruse în Ucraina.

Conform informațiilor din februarie, Anton Pisaroglu se ocupa de consolidarea relațiilor pe plan internațional ale partidului AUR, în special cu Bruxelles, Statele Unite și Israel, iar George Simion i-a cooptat pe consultantul politic Anton Pisaroglu și pe partenerul acestuia – americanul Marshall Comins – pentru a pune în aplicare o nouă strategie de politică externă și de relații internaționale a partidului pe care îl conduce.

Anton Pisaroglu confirmase în 21 februarie acest an pentru G4Media că are o colaborare cu AUR „pe partea externă”, iar George Simion a declarat atunci că nu plătește nimic pentru consilierea primită de la Anton Pisaroglu și alți consultanți precum Adrian Thies și Peter Imre.

Potrivit sursei citate, Anton Pisaroglu a devenit cunoscut publicului în 2019, când premierul PSD de la acel moment, Viorica Dăncilă, l-a numit consilier onorific pentru relaţii internaţionale.

El a fost rugbyst de performanță, apoi a lucrat șef de securitate și consilier la firmele lui Frank Timiș, Dragoș Dobrescu,  temut om de afaceri membru al grupării informale de politicieni și afaceriști cunoscut drept Grupul de la Monaco, potrivit Profit.ro. Apoi el a devenit partenerul lui Alan Blaine Stone, fondator și fost CEO al firmei americane de apărare Circinus Defense LLC, dar și al lui Marshall Comins, un consultant politic cu proiecte în Rusia, scrie G4Media.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte