• Publicat:
Politică

Antonescu: A fost cea mai slabă campanie prezidențială, ziua votului nu va fi una veselă

Antonescu: A fost cea mai slabă campanie prezidențială, ziua votului nu va fi una veselă
Antonescu: A fost cea mai slabă campanie prezidențială, ziua votului nu va fi una veselă

El a fost întrebat cum vede cele două dezbateri televizate cu Victor Ponta și Klaus Iohannis și care dintre cei doi este opțiunea sa. „Nu voi vorbi acum în termenii unei campanii electorale, pentru că nu am făcut-o în toată această perioadă și nu o voi face nici acum. Tot ce pot însă să constat cu mare tristețe este că această campanie electorală, din acest an, pentru prezidențiale, a fost după părerea mea de departe cea mai slabă, a avut nivelul cel mai scăzut. Inclusiv în cele două întâlniri între finaliști nu s-a spus și nu s-a întâmplat nimic esențial și după părerea mea acesta este încă un semn de boală, de boală profundă a spațiului politic românesc”, a răspuns Antonescu.

Fostul lider al PNL a fost întrebat pe cine va alege dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta.

„Pentru destui oameni, printre care mă număr, nu e o duminică veselă. Nu vreau să spun mai mult pentru că așa cum aminteam, nu am intervenit în această campanie, spre mirarea unora, spre iritarea altora. Voi explica poate după ce se încheie de ce am tăcut și pentru că mai sunt 2-3 zile până atunci nu voi încălca această decizie acum”, a mai spus Antonescu.

El a evitat să spună dacă se va duce la vot duminică, însă a menționat că a pledat pentru exercitarea acestui drept.

„Am pledat de 25 de ani pentru folosirea acestui drept esențial în democrație, un drept pentru care în România s-a și murit. Cel puțin la turul întâi asta am și spus, principalul motiv care m-a dus la urne a fost respectul pentru acest drept și solidaritatea pentru toți cetățenii României care îl au la îndemână”, a afirmat fostul lider PNL.

Inchide