Antonescu: Băsescu nu și-a ciuruit adversarii politici, ci milioane de compatrioți

Antonescu: Băsescu nu și-a ciuruit adversarii politici, ci milioane de compatrioți
Publicat: 18/05/2012, 17:57
Actualizat: 19/05/2012, 10:55

Președintele PNL, Crin Antonescu, susține că președintele Traian Băsescu „s-a ținut de cuvânt” după declarația „i-am ciuruit”, de după realegerea sa, însă, potrivit liderului liberal, nu și-a ciuruit adversarii, ci „milioane de compatrioți”, afirmând că USL a apărut ca urmare a acestei situații.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a amintit, vineri, la lansarea candidaților USL Mureș, că, în noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009, „un om care părea vesel, dar nu era prea prietenos”, adică președintele Traian Băsescu, a declarat în fața națiunii: „I-am ciuruit”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antonescu a adăugat că apoi Băsescu s-a ținut de cuvânt, cu observația că nu și-a ciuruit adversarii politici, ci „milioane de compatrioți” și că USL a apărut ca urmare a acestei situații.

„În mare măsură s-a ținut de cuvânt, dar nu i-a ciuruit pe adversarii politici, ci milioane de compatrioți. Acesta este începutul unei istorii care este și a noastră. În dimineața acelei zile – cred că înțelegeți că nu puteam să dorm – am văzut declarația unui tânăr politician PSD, care era și el obosit, era ciuruit… A zis: «În orice caz eu vă spun că nu mă las până nu terminăm cu regimul Băsescu». Era Victor Ponta. În acel moment, și eu, deprimat cum eram, mi-am spus în sinea mea, cu toată deprimarea: «Stai că nu ne-a ciuruit de tot și să facem ceva împreună». Am anunțat împreună cu el și cu un politician și mai tânăr ca Ponta, dacă se poate așa ceva, Daniel Constantin, USL”, a spus Antonescu.

El a adăugat că „a fost și continuă să fie foarte greu”, însă, în ciuda obstacolelor, proiectul USL a reușit și devine din ce în ce mai solid.

„Unii au spus că această coaliție va fi sortită eșecului, că nu poți ține la un loc lideri cu orgolii, programe diferite, care nu erau de natură să faciliteze această construcție. Am știut că, dacă proiectul nostru nu reușește, foarte mulți oameni nu vor mai avea nicio speranță și că e singurul care poate reuni speranțele oamenilor, pe zi ce trece mai ciuruiți de domnul care câștigase alegerile și aliații săi. Astăzi pot spune că ne-am ținut de cuvânt, că USL nu mai e o idee, ci opțiunea politică a majorității românilor. Pot spune că USL există în toate județele țării, poate în toate localitățile țării, că nu știu dacă suntem mai buni sau mai răi, dar am dovedit că putem să lăsăm ce ne desparte și să oferim o alternativă sigură României. Celor care ne-au ridiculizat – și pe mine, și pe Ponta, și pe PNL, PSD – le reamintesc că am reușit să facem prima alianță politică în care liderii au învățat să trăiască împreună și au devenit din ce în ce mai cooperanți. Le spun celor care așteaptă să sară împotriva lui Ponta sau invers: lăsați la o parte orice speranță, treaba dintre noi merge din ce în ce mai bine”, a spus el.

Antonescu a susținut că „lucrurile vor merge din ce în ce mai bine nu numai între cei din USL, ci pentru această țară, pentru că ea are, în sfârșit, conducători responsabili”, mulțumită inițierii de către USL a moțiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului precedent.

„Am avut de asemenea puterea de a ne respecta angajamentele. Celor care așteaptă scandaluri în USL le spun că tot ce ne-am propus s-a realizat, că avem candidați comuni pentru președinția tuturor consiliilor județene, în toate municipiile reședință de județ și în majoritatea localităților locuite de români din România. Între timp Ponta a devenit prim-ministru, tot în realitate, și nu în visele noastre, am făcut un Guvern care funcționează, în trei zile, care deja a început să repare ce domnul cu ciuruiala a făcut”, a spus el.

Antonescu a adăugat că la precedenta vizită pe care a făcut-o la Târgu Mureș l-a chemat pe deputatul liberal Ciprian Dobre, care l-a convins să inițieze moțiunea de cenzură pe tema UMF din localitate.

„Ați avut România alături și pentru că am fost mai uniți ca niciodată în apărarea UMF, am dat jos un Guvern. Vă felicit și vă mulțumesc tuturor”, a încheiat Antonescu.

USL are 1.447 de candidați în județul Mureș, dintre care 59 la funcția de primar, inclusiv la Târgu Mureș, unde s-a înscris în cursa electorală Cornel Brișcaru (PSD). Din partea USL, la președinția Consiliului Județean Mureș candidează deputatul Ciprian Dobre (PNL)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului