Antonescu: Dacă USL pierde alegerile, nu va fi din cauza lui Becali

Antonescu: Dacă USL pierde alegerile, nu va fi din cauza lui Becali
Publicat: 16/10/2012, 08:42
Actualizat: 31/07/2014, 18:23

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în situația în care USL va pierde alegerile parlamentare acest lucru nu se va întâmpla din cauza lui George Becali și nimeni nu e „vinovat singur”, precizând că până la urmă acesta cere un mandat în Legislativ.

„Dacă USL câștigă aceste alegeri, nu le câștigă datorită lui Gigi Becali, dacă le pierde, nu le pierde din cauza lui Gigi Becali (…) Nimeni nu e vinovat singur, nimeni nu are merite singur într-o asemenea construcție”, a susținut Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

Președintele PNL a afirmat că europarlamentarul, cu „calitățile și defectele lui, Gigi Becali nu a furat din banul public al acestei țări pentru că între altele nici nu a avut ocazia, nu a guvernat, nu avem o problemă din privința asta cu el”. „Nu e Gigi Becali un capăt de țară, în momentul în care tot felul de flăcăi – plătiți de unde sunt plătiți – tot fac comparații cu Brătianu … Eu spun următorul lucru: haideți să nu mai amestescăm lucrurile astea cu Brătianu, Brătianu e la locul lui, în istorie, avem de învăța de acolo, ne descurcăm după puterile noastre”, a adăugat Antonescu.

Liderul liberal a mai susținut că încearcă alături de președintele PSD să ofere „o platformă” și „o forță politică” pentru a conduce România în următorii patru ani pe direcții majore. „Dacă în momentul ăsta, Gigi Becali, partidul care până urmă discută doar de un loc de parlamentar pentru Gigi Becali își doresc să sprijine acest proiect, eu nu văd în asta marea revoluție a politicii românești. Până la urmă și alegătorii își schimbă opțiunea între alegeri, cu ocazia unor alegeri parțiale (…) importantă este busola și important este ca acest proiect pe care noi l-am construit și la care se adaugă diferite forțe mai mari, mai mici, să-și păstreze coerența și să fie aplicate”, a explicat Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat că Becali are un discurs care pentru o anumită parte a electoratului „are relevanță” mai mare decât o are chiar el sau Victor Ponta.

Conducerea PNL a decis luni începerea negocierilor pentru un acord politic cu PNG, condus de Gigi Becali și cu PNȚCD-aripa Ciorbea, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anunțat președintele liberalilor, Crin Antonescu.

El a spus că dacă aceste discuții vor fi finalizate cu succes, iar PNG va susține candidații USL, Becali va trebui să se înscrie într-un partid din USL, pentru a candida.

Liderul PSD, Victor Ponta, copreședinte USL, afirmă că Gigi Becali va candida pe listele Uniunii deoarece îi poate răspunde lui Dan Diaconescu mai bine decât o poate face el cu cifre și texte de legi, liderii USL asumându-și strategic decizia de a nu-l trimite pe Becali să se mai „spele pe mâini”.

„Decizia cu Gigi Becali am susținut-o din două motive: unul strategic, în care ne-am asumat că USL nu este doar adunarea liberali cu pesediști sau Antonescu-Ponta, ci adunarea tuturor celor care vor să ne sprijine să scăpăm de regimul Băsescu. Ne-am asumat strategic că orice om care este alături de noi în această bătălie nu începem să-i spunem: Dom’ne, de tine nu-mi place, tu mai du-te pe la școală, tu mai du-te mai spală-te pe mâini…Tactic, în momentul în care PDL și-a construit această relație directă cu Dan Diaconescu și cu un discurs de tipul Dan Diaconescu, care este foarte mult promovat, Becali îi răspunde lui Diaconescu mult mai bine decât aș putea s-o fac eu. Eu îi răspund cu cifre, cu texte de legi lui Diaconescu, dar nu pare să-l impresioneze nici legea, nici bunul-simț sau răspunsul rațional. Dacă Diaconescu vrea să candideze la Parlament, o să candideze Becali împotriva lui”, a spus Ponta, în aceeași emisiune de la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Recomandare de carte de la Bill Gates: „Dacă ești pasionat de educație, trebuie să citești...
×