Antonescu i-a trimis lui Ponta două propuneri pentru Ministerul Transporturilor. Ponta a ales-o pe Ramona Mănescu

Antonescu i-a trimis lui Ponta două propuneri pentru Ministerul Transporturilor. Ponta a ales-o pe Ramona Mănescu
Publicat: 25/08/2013, 22:28
Actualizat: 13/08/2015, 05:09

Deputatul Nini Săpunaru și europarlamentarul Ramona Mănescu sunt cele două nominalizări pentru Ministerul Transporturilor pe care liberalii i le-au propus premierului Ponta, șeful guvernului alegând varianta Mănescu pe care o va înainta președintelui Traian Băsescu pentru numire.

„Am făcut o propunere cuprinzând două nume, Nini Săpunaru, o propunere pe care am menținut-o deoarece atâta vreme cât nu noi, ci public nu se cunoaște ceva care îi poate fi imputat, nu vom ceda amenințărilor, unui șantaj mediatic. Poate fi sau nu acceptat de premier sau de președinte, dar e susținut fără rezerve de PNL. Am adăugat încă o variantă, în persoana doamnei europarlamentar Ramona Mănescu”, a declarat Crin Antonescu la finalul ședinței conducerii PNL.

El a precizat că premierul Ponta va înainta, cel mai probabil astăzi, președintelui Traian Băsescu propunerea pentru noul ministru al Transporturilor, decizia în privința persoanei aparținându-i.

Ponta o vrea pe Mănescu

Premierul Victor Ponta a declarat, pentru Mediafax, că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor și va trimite Președinției o propunere în acest sens.

Europarlamentarul Ramona Mănescu, soția primarului sectorului 6, Rareș Mănescu, un apropiat al lui Crin Antonescu, este favorită în cursa pentru Ministerul Transporturilor. Numele ei a apărut pe lista scurtă a liberalilor după ce Ovidiu Silaghi s-a retras, iar Nini Săpunaru nu a fost agreat de premierul Victor Ponta. De altfel, potrivit Mediafax, premierul Victor Ponta consideră că o nominalizare a Ramonei Mănescu pentru funcția de ministru al Transporturilor reprezintă o variantă mai bună decât alte propuneri.

Și liderul PNL Crin Antonescu a declarat înainte de ședința conducerii liberalilor,reuniți la Palatul Parlamentului, că „sunt șanse” ca Ramona Mănescu să se afle pe lista de propuneri a PNL pentru Ministerul Transporturilor.

Ședința PNL este în desfășurare la această oră, liberalii disvutând despre posibilitatea de a transmite premierului două propuneri: Săpunaru și Mănescu.

Luni expiră interimatul lui Victor Ponta la Ministerul Transporturilor, premierul urmând să facă o propunere în acest sens președintelui Traian Băsescu.

Săpunaru: Nu am văzut asemenea linșaj mediatic

Cu toate reticențele lui Ponta, Nini Săpunaru susține că rămâne printre variantele PNL pentru ministerul Transporturilor, el precizând că nu a mai văzut un asemenea linșaj mediatic în ce îl privește și că un om politic, când intră în politică, e ca „soldatul lui Napoleon”.

„Eu nu am văzut asemenea linșaj mediatic și, slavă Domnului!, am fost și am participat la multe evenimente în țara asta”, a spus, duminică, Săpunaru, răspunzând unei întrebări privind criticile aduse candidaturii sale la preluarea funcției de ministru al Transporturilor.

După ce numele lui Nini Săpunaru a apărut ca variantă pentru Ministerul Transporturilor, șeful Guvernului i-a transmis lui Crin Antonescu că așteaptă din partea PNL ca pentru Transporturi să fie propusă o persoană cu experiență politică, imagine foarte bună și un profesionist în domeniu. El a amintit că în acordul USL este prevăzut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvânt în cazul miniștrilor, dar că până în prezent nu a fost niciodată cazul să invoce acest drept. „Sunt convins că nu va fi cazul nici mâine(astăzi -n.r.)”, a spus Ponta.

Întrebat însă dacă va accepta ca Nini Săpunaru să fie ministru al Transporturilor în cazul în care aceasta va fi propunerea PNL, premierul a explicat că nu dorește să comenteze, deoarece s-ar grăbi degeaba, și că așteaptă decizia conducerii PNL, insistând asupra faptul că este convins că va fi o propunere foarte bună „sau poate chiar două”.

Crin Antonescu i-a răspuns imediat lui Ponta, susținând că atât el, cât și PNL, nu vor accepta niciodată ideea că oameni ca Nini Săpunaru sau Ovidiu Silaghi, despre care nu au informații că ar fi greșit cu ceva, pot fi compromiși, indiferent de ce crede Ponta.

„Eu, ca președinte al PNL, și PNL nu vom accepta niciodată ideea că niște oameni despre care noi nu avem nicio informație că ar fi greșit ceva, cum este Nini Săpunaru sau domnul Silaghi, nu putem să acceptăm ideea că pot fi compromiși. Asta eu nu o să accept, indiferent cine ce crede și chiar indiferent de ce crede premierul”, a spus Antonescu.

El a mai arătat că nu are de gând să forțeze mâna cuiva pentru numirea de la Transporturi.

„Pentru mine nu se pune problema să forțez mâna cuiva. Eu nu pot să accept, ca regulă a jocului politic, că se pot face dosare oricând, la orice oră, că presa domnului Băsescu poate desemna miniștri. În ciuda presiunilor, noi nu ne-am oprit din a demasca anumite lucruri. Nu încetăm să spunem că este și de datoria premierului și ministerului Justiției să facă ceva legal, democratic, dar să nu se facă nimeni că nu vede asta”, a adăugat Antonescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului