Antonescu, invitat de șeful Stratfor în SUA ca să ia lecții de la marile companii energetice

Antonescu, invitat de șeful Stratfor în SUA ca să ia lecții de la marile companii energetice
Publicat: 16/05/2013, 17:34
Actualizat: 31/07/2014, 15:42

Crin Antonescu a fost invitat în Statele Unite ale Americii, după o întrevedere cu președintele fondator al agenției americane Stratfor, George Friedman. Cei doi au discutat despre resursele naturale ale României, dezbătând eventualele modalități prin care acestea ar putea fi valorificate, astfel că Friedman l-a poftit pe Antonescu să observe de la fața locului abordarea americană în domeniul energetic, se arată într-un comunicat de presă al Senatului.

FOTO: Răzvan Chiriță- Mediafax

George Friedman, specialist american în geopolitică și scriitor, a lăudat evoluția țării în ultimii ani, declarându-se convins că România va face tot ce este necesar pentru a profita de resusele disponibile, ca modalitate de investiție în viitor.

La finalul întrevederii, atât Friedman, cât și Antonescu au ajuns la concluzia că România este pe drumul cel bun din punct de vedere energetic și că are toate șansele să devină un stat puternic. Comunicatul de presă nu menționează, însă, o eventuală discuție despre rolul pe care ar urma să îl aibă compania americană Chevron în această dezvoltare energetică a României.

Ulterior, președintele Stratfor i-a lansat o invitație președintelui Senatului, spunându-i să vină în Houston, Texas, pentru a vedea cum lucrează marile corporații americane din domeniul energetic.

Mai mult, George Friedman urmează să aibă o întâlnire și cu președintele Traian Băsescu în cursul zilei de vineri, 17 mai, la Palatul Cotroceni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase