Antonescu,în mesajul de 1 Decembrie: Numai împreună putem schimba situația economică, socială, politică

Antonescu,în mesajul de 1 Decembrie: Numai împreună putem schimba situația economică, socială, politică
Publicat: 01/12/2013, 11:50
Actualizat: 27/03/2019, 08:22

Președintele Senatului, Crin Antonescu, arată, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naționale, că nu trebuie uitat că „o națiune unită este fundația unui stat puternic și fără implicarea activă a cetățenilor în societate, fără determinare, nu putem avea o Românie puternică, o țară demnă și prosperă”.

„Astăzi se împlinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român la Alba-Iulia, un moment istoric fundamental pentru evoluția României moderne. Reflectând la semnificațiile acestui eveniment, acest moment în care s-a scris una dintre cele mai importante pagini ale istoriei noastre moderne, putem înțelege că Marea Unire nu a fost numai opera unor politicieni vizionari, ci rezultatul voinței unei națiuni întregi: 1 decembrie 1918 reprezentând împlinirea unui ideal istoric, concretizarea visului mai multor generații de români! Dincolo de simbolistica sa, Marea Unire a deschis calea către consolidarea economică a României și a fost un pas esențial pentru maturizarea instituțiilor democratice ale statului”, se arată în mesajul președintelui Senatului cu ocazia Zilei Naționale a României.

Crin Antonescu menționează că sărbătorirea Zilei Naționale este în același timp și un prilej de reflecție, când trebuie rememorate „valorile pe baza cărora a fost creat statul român unitar: credința, corectitudinea, respectul pentru lege și solidaritatea”.

„Să nu uităm că o națiune unită este fundația unui stat puternic și fără implicarea activă a cetățenilor în societate, fără determinare, nu putem avea o Românie puternică, o țară demnă și prosperă”, menționează el.

„Cu această ocazie, doresc să le transmit compatrioților noștri că numai împreună putem construi România, că numai împreună putem moderniza România și numai împreună putem schimba situația economică, socială și politică în România!”, adaugă președintele Senatului în mesaj.

Crin Antonescu menționează că, De Ziua Națională, gândul său merge și către românii care se află în afara granițelor țării, pe care îi asigură de „prețuirea” și „susținerea” sa pentru „eforturile lor de a păstra vie identitatea națională”.

„«La mulți ani!» români, oriunde v-ați afla! «La mulți ani», România!”, urează Crin Antonescu în mesajul său.

Și Partidul Național Liberal a transmis, duminică, un comunicat de presă în care arată că Marea Unire este „un simbol al solidarității naționale și al ideii că proiectele mărețe se pot realiza prin unitate și determinare”.

„Partidul Național Liberal, alături de toți românii, aniversează astăzi 95 de ani de la Marea Unire, un moment istoric fundamental în istoria țării, care a desăvârșit formarea statului național unitar român. La finele Primului Război Mondial, România a beneficiat de o conjunctură politică internațională favorabilă și de un grup de oameni politici români care au reușit să fructifice această situație în folosul țării. Pe fondul înfrângerii Imperiul Austro-Ungar și în contextul revoluției bolșevice din Rusia, provinciile istorice românești aflate sub ocupație străină s-au unit cu România. Prima a fost Basarabia, a urmat apoi Bucovina, iar la 1 decembrie 1918 unitatea statală românească a fost desăvârșită prin unirea Transilvaniei cu statul român. Dincolo de împlinirea obiectivului național al regăsirii tuturor românilor în cadrul acelorași granițe, Marea Unire a însemnat fundamentul consolidării României ca stat modern și ca putere regională în perioada interbelică, dar și un impuls dat economiei românești, care a beneficiat de mai multe resurse”, menționează sursa citată.

În comunicat se mai arată că PNL „a susținut dintotdeauna ideea națională și a fost artizan sau co-artizan al tuturor reformelor care au dus la modernizarea statului român și apoi a statului național român”.

„Marea Unire trebuie să fie în conștiința poporului român și a fiecărui cetățean în parte momentul aniversar cel mai important. Noi, românii, avem datoria să ne raportăm la Unirea din 1918 ca la un simbol al solidarității naționale și al ideii că proiectele mărețe se pot realiza prin unitate și determinare”, se precizează în comunicatul PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...