• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Anunțul lui Ponta: Adrian Năstase nu mai e membru PSD

Anunțul lui Ponta: Adrian Năstase nu mai e membru PSD
Anunțul făcut în urmă cu puțin timp

Victor Ponta a anunțat astăzi, într-un interviu acordat publicației spaniole „El Pais”, că Adrian Năstase nu mai este membru PSD.

Întrebat de jurnaliști dacă Adrian Năstase mai este membru PSD, Victor Ponta a spus că, potrivit statutului partidului, calitatea de membru a fostului premier s-a anulat în momentul în care a primit condamnarea definitivă. „Respect decizia instițutiilor, însă e un moment greu pentru mine și pentru partid. Cu Năstase am intrat în NATO și am definitivat negocierile cu UE, ne amintim de multe momente frumoase. Acest caz nu este singular. Sentințe similare s-au dat și în alte țări. Probabil modul în care se finanțează campaniile reprezintă o problemă în toate democrațiile”, a precizat Ponta.

Potrivit Statutului partidului, adoptat în 2010, la articolul 23 litera b se prevede că nu pot fi membri ai PSD „persoanele cărora le este interzisă, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea drepturilor politice sau cetățenești sau, prin Constituție sau lege”. Dacă Statutul s-ar aplica, Adrian Năstase, condamnat în dosarul „Trofeul Calității” la doi ani de închisoare cu executare nu ar mai putea fi membru PSD.

Prima reacție a partidului, după ce Adrian Năstase a primit doi ani de închisoare cu executare, a fost că PSD nu se disociază de Adrian Năstase, crede în nevinovăția acestuia și îl consideră un simbol al partidului.

Inițial, din funcția de premier, Victor Ponta a făcut un pas în lateral, spunând că nu poate comenta deciziile instanțelor. A precizat că sunt alți lideri ai PSD care pot lua atitudine, dacă el nu o poate face din funcția pe care o are. „Când ne vom întâlni la partid, vă vom anunța ce am făcut în cazul Adrian Năstase”, a declarat, pentru gândul, Victor Ponta. (Irina Borș)

Inchide