Asta înseamnă SĂ FII MIZERABIL! Chirilă îl critică DUR pe Laufer, după acuzațiile de antisemitism la adresa lui Iohannis

Asta înseamnă SĂ FII MIZERABIL! Chirilă îl critică DUR pe Laufer, după acuzațiile de antisemitism la adresa lui Iohannis
Publicat: 23/11/2018, 13:43

„Să te folosești de drama poporului tău ca să sensibilizezi și să manipulezi opinia publică, asta înseamnă să fii mizerabil,” scrie pe Facebook Tudor Chirilă, unul dintre cei mai critici artiști din România la adresa actualei puteri. „Să-i reproșezi unuia care te-a mai numit ministru că discriminează pe criterii etnice pentru că nu te-a mai numit încă o dată, asta înseamnă să fii mizerabil. Să ajungi să te poziționezi ca înflăcărat gardian al memoriei dramelor poporului tău, când ești mai cunoscut pentru activitatea mondenă decât pentru activism, asta înseamnă să fii mizerabil. Să te folosești de familia ta și de drama ei ca să deturnezi complet sensul unui refuz, asta înseamnă să fii mizerabil. România trăiește probabil una dintre cele mai grave pauze de bun simț din istoria ei recentă. Până și ultimul român dintr-un ipotetic clasament al bunelor maniere și educației s-ar uita de sus la mizerabilii care au ajuns să ne conducă”.

Scandal între Laufer și „antisemitul” Iohannis

Miercuri, Laufer s-a arătat ¬profund m#hnit” de reacțiile la adresa sa, acuzând din nou sentimente antisemite.

„Sunt profund mâhnit de valul de reacții la adresa mea,” a scris Laufer pe Facebook. „Sunt român și simt românește. În tot ce am făcut, am avut un singur crez: România este Țara mea și lupt pentru valorile ei și pentru unitate națională. Religia nu trebuie să fie un motiv care să justifice reacțiile antisemite la adresa mea.”

Și-a pus certificatul de naștere pe Facebook

„Având în vedere acuzațiile eronate referitoare la faptul că nu am fost născut în România, țin să precizez următoarele: sunt născut în Romania, sunt român și simt românește.

Fac parte dintr-o etnie cu o profundă conștientizare și încărcătură istorică, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferințelor îndurate. Înțeleg și respect regulile statutare ale organizațiilor evreiești și îmi aleg astăzi cuvintele cu prudență.

Totodată, din cauza nejustificării refuzului – conform Constitutiei, a domnului Președinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reacție la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoțională. Nu mi-am dorit și nu îmi doresc să amestec trăirile personale în viața politică.

Consider că, la nivel personal, am dreptul să fiu subiectiv, atunci când mă simt discriminat.

Rămân implicat în proiectele menite să încurajeze dezvoltarea antreprenorilor și a companiilor cu capital românesc, inclusiv internaționalizarea acestora, atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii.

#Centenar#România100#Unitate/SmartStartUSA/ ParteneriatStrategic/ RomaniaUSA/ Ilan Laufer/ RamanetiAproape”, a scris Laufer pe Facebook, alături de o fotografie a certificatului său de naștere.

Dragnea: Nu reprezintă punctul nostru de vedere!

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Parlament, că nu a știut de conferința de presă pe care a susținut-o Ilan Laufer la sediul partidului și a precizat că pozițiile exprimate de acesta nu reprezintă punctul de vedere al partidului.

„Sunt declarații de care am spus că mă delimitez. Cred că sunt mult prea avântate, nu știu dacă am găsit formularea fericită, dar nu sunt declarații care angajează PSD”, a declarat Dragnea.

Președintele PSD susține că nu a fost informat despre conferința de presă pe care Laufer a susținut-o la sediul PSD din Kiseleff..

„Noi am avut o discuție în BPN despre posibilitatea ca dl Ilan să facă un comunicat de presă, ceea ce nu trebuia să primească aprobare de la cineva anume. Nu am știut (…) Am avut o discuție cu Secretarul General că eu nu admit(să se organizeze ceva – n.r.) în sala de conferințe de presă fără că înainte să fie o decizie în sensul ăsta”, a menționat liderul PSD.

Dragnea îl consideră pe Ilan Lauferun om bine pregătit, care a avut niște declarații „ce nu reprezintă punctul de vedere al PSD”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine