Asta înseamnă SĂ FII MIZERABIL! Chirilă îl critică DUR pe Laufer, după acuzațiile de antisemitism la adresa lui Iohannis

Redactor:
Silviu Bănilă
Asta înseamnă SĂ FII MIZERABIL! Chirilă îl critică DUR pe Laufer, după acuzațiile de antisemitism la adresa lui Iohannis
Tudor Chirilă îl critică pe Ilan Laufer că folosește drama poporului evreu pentru a manipula opinia publică. Vezi reacția artistului, după ce Laufer l-a acuzat pe președinte de antisemitism

„Să te folosești de drama poporului tău ca să sensibilizezi și să manipulezi opinia publică, asta înseamnă să fii mizerabil,” scrie pe Facebook Tudor Chirilă, unul dintre cei mai critici artiști din România la adresa actualei puteri. „Să-i reproșezi unuia care te-a mai numit ministru că discriminează pe criterii etnice pentru că nu te-a mai numit încă o dată, asta înseamnă să fii mizerabil. Să ajungi să te poziționezi ca înflăcărat gardian al memoriei dramelor poporului tău, când ești mai cunoscut pentru activitatea mondenă decât pentru activism, asta înseamnă să fii mizerabil. Să te folosești de familia ta și de drama ei ca să deturnezi complet sensul unui refuz, asta înseamnă să fii mizerabil. România trăiește probabil una dintre cele mai grave pauze de bun simț din istoria ei recentă. Până și ultimul român dintr-un ipotetic clasament al bunelor maniere și educației s-ar uita de sus la mizerabilii care au ajuns să ne conducă”.

Scandal între Laufer și „antisemitul” Iohannis

Miercuri, Laufer s-a arătat ¬profund m#hnit” de reacțiile la adresa sa, acuzând din nou sentimente antisemite.

„Sunt profund mâhnit de valul de reacții la adresa mea,” a scris Laufer pe Facebook. „Sunt român și simt românește. În tot ce am făcut, am avut un singur crez: România este Țara mea și lupt pentru valorile ei și pentru unitate națională. Religia nu trebuie să fie un motiv care să justifice reacțiile antisemite la adresa mea.”

Și-a pus certificatul de naștere pe Facebook

„Având în vedere acuzațiile eronate referitoare la faptul că nu am fost născut în România, țin să precizez următoarele: sunt născut în Romania, sunt român și simt românește.

Fac parte dintr-o etnie cu o profundă conștientizare și încărcătură istorică, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferințelor îndurate. Înțeleg și respect regulile statutare ale organizațiilor evreiești și îmi aleg astăzi cuvintele cu prudență.

Totodată, din cauza nejustificării refuzului – conform Constitutiei, a domnului Președinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reacție la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoțională. Nu mi-am dorit și nu îmi doresc să amestec trăirile personale în viața politică.

Consider că, la nivel personal, am dreptul să fiu subiectiv, atunci când mă simt discriminat.

Rămân implicat în proiectele menite să încurajeze dezvoltarea antreprenorilor și a companiilor cu capital românesc, inclusiv internaționalizarea acestora, atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii.

#Centenar#România100#Unitate/SmartStartUSA/ ParteneriatStrategic/ RomaniaUSA/ Ilan Laufer/ RamanetiAproape”, a scris Laufer pe Facebook, alături de o fotografie a certificatului său de naștere.

Dragnea: Nu reprezintă punctul nostru de vedere!

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, la Parlament, că nu a știut de conferința de presă pe care a susținut-o Ilan Laufer la sediul partidului și a precizat că pozițiile exprimate de acesta nu reprezintă punctul de vedere al partidului.

„Sunt declarații de care am spus că mă delimitez. Cred că sunt mult prea avântate, nu știu dacă am găsit formularea fericită, dar nu sunt declarații care angajează PSD”, a declarat Dragnea.

Președintele PSD susține că nu a fost informat despre conferința de presă pe care Laufer a susținut-o la sediul PSD din Kiseleff..

„Noi am avut o discuție în BPN despre posibilitatea ca dl Ilan să facă un comunicat de presă, ceea ce nu trebuia să primească aprobare de la cineva anume. Nu am știut (…)  Am avut o discuție cu Secretarul General că eu nu admit (să se organizeze ceva – n.r.) în sala de conferințe de presă fără că înainte să fie o decizie în sensul ăsta”, a menționat liderul PSD.

Dragnea îl consideră pe Ilan Laufer un om bine pregătit, care a avut niște declarații „ce nu reprezintă punctul de vedere al PSD”.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide