Avocat în baza titlului de DOCTOR. Doctor în urma unui PLAGIAT. Ce răspunde Victor Ponta, întrebat dacă renunță la calitatea de avocat

Avocat în baza titlului de DOCTOR. Doctor în urma unui PLAGIAT. Ce răspunde Victor Ponta, întrebat dacă renunță la calitatea de avocat
Publicat: 18/07/2016, 15:18

Premierul Victor Ponta face glume atunci când este întrebat de titlul de doctor și de calitatea de avocat obținută pe baza respectivei diplome. După prima ședință a PSD din 2015, liderul PSD a explicat că ordonanța care prevede faptul că cei care doresc pot renunța la titlul de doctor fără complicații a avut ca obiect celelalte modificări, fiind nevoie de ele.

„Acea Ordonanță are multe prevederi referitoare la sistemul de educație. Cum v-a explicat ministrul Educației, este vorba despre șase prevederi care țineau cont de urgența desfășurării activității. Din punctul de vedere al elaborării unei ordonanțe, a fost inclusă acolo și, ca să vă răspund pe placul dumneavoastră, suntem în gluma cu șapcă, fără șapcă. Dacă nu vreau să renunț, de ce nu renunț. Dacă vreau să renunț, de ce renunț. Din punctul meu de vedere, discuția a fost închisă. Orice vrei să faci nu este bine”, a răspuns Victor Ponta, după primul Biroul Permanent Național al pesediștilor din 2015.

Întrebat dacă va renunța la calitatea de avocat, despre care cotidianul România Liberă a scris că a fost obținută pe baza diplomei de doctorat, după cum a confirmat Baroul București, prim-ministrul a evitat să răspundă.

„Repet. Când nu am vrut să renunț, mi s-a zis să renunț. Când am vrut să renunț, mi s-a zis că nu. Dați-mi voie să nu cred în buna credința celor care mă întreabă aceste lucruri”, a adăugat Ponta.

Ordonanța pentru un singur om

Amintim faptul că Guvernul a adoptat luni, 29 decembrie 2014, o ordonanță de urgență care aduce șase modificări la Legea Educației, printre care și posibilitatea ca cineva care deține titlul de doctor să poată renunța la el, fără să mai fie nevoie de o hotărâre judecătorească.

„Titularul unui titlu științific poate solicita Ministerului Educației și Cercetării renunțarea la titlul în cauză. În acest caz, Ministerul Educației și Cercetării Științifice ia act de renunțare printr-un ordin de revocare emis în acest scop. Actul administrativ constatator al titltului științific – este diploma, cartonul emis de universitate în baza ordinului de ministru – devine nul de la data emiterii ordinului de revocare”, a explicat ministrul Educației.

De altfel, Sorin Cîmpeanu a precizat că, până acum, nu are la cunoștință decât de un singur beneficiar, și anume Victor Ponta.

Premierul a transmis, la mijlocul lunii decembrie, o scrisoare rectorului Universității București în care îl anunța că renunță la titlul de doctor obținut în 2003, precizând că după ce va părăsi viața politică va începe „un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment”. Anunțul a fost făcut de Ponta pe Facebook.

„Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București. Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic. După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment”, susținea premierul în scrisoarea transmisă rectorului.

ŞOCANT! Miliardarul român care le-a INTERZIS angajaţilor să se vaccineze: ”Vreţi să nu mai faceţi...
Tragedie la Pro TV! Sissoko a fost găsit mort în casă. Avea Covid
FOTO. Iuliana Luciu, spectaculoasă în costum de baie! A depășit-o pe Nicoleta în frumusețe
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Ce a vorbit Vlăduța Lupău cu Neymar la Paris! Frumoasa cântăreață a dezvăluit tot: `El...
Bonurile de masă din România, schimbare radicală! Ce vor trebui să facă românii în curând
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Cu au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Țara în care toți angajații primesc o săptămână de concediu plătit pentru a limita răspândirea...
Tragedie la Pro TV! Sissoko a fost găsit mort în casă. Avea Covid
O scrisoare de AMOR a excentricei regine Maria Antoaneta a DEZĂLUIT ceva INCREDIBIL după aproape...
Băutura din România după care străinii sunt înnebuniți! Aproape toată producția merge la export, românii...
Alertă alimentară în România. Fructele și legumele care sunt pline de pesticide
Medicul Virgil Musta cere LOCKDOWN total pentru a opri pandemia
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Predicții sumbre pentru România: „Vom pierde peste 3.000 de vieţi până duminică la ora 13....
El va fi noul premier al României! Este oficial! Ședință de urgență în PNL
INFORMAȚIA MOMENTULUI: Nicolae Ciucă - viitorul prim-ministru! Americanii l-au convins pe Klaus Iohannis
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021