• Publicat:
Politică

Barna, atac dur la adresa lui Iohannis pe tema autostrăzii în Moldova: Președintele nu cară găleți cu asfalt și nu trage curent

Barna, atac dur la adresa lui Iohannis pe tema autostrăzii în Moldova: Președintele nu cară găleți cu asfalt și nu trage curent
Președintele nu cară găleți cu asfalt și nu trage curent, dar are puterea mesajului, a spus Dan Barna, duminică, la Iași, reproșând că de 30 de ani nu s-a făcut mai mult pentru ca Moldova să nu rămână izolată în ceea ce privește infrastructura rutieră.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, la Iași, că își propune să fie „un președinte implicat și activ”, pentru că „oamenii sunt mimetici” și văd puterea exemplului.

Barna a spus că una dintre cele mai mari probleme din Moldova este reprezentată de lipsa autostrăzii.

„În momentul de față Moldova nu are autostradă. Este un element pe care nu îl contestă nimeni, este eșecul unor guverne succesive de 30 de ani încoace, care au lăsat cea mai mare provincie istorică a României izolată de restul lumii, pentru că toate culoarele care există ocolesc Moldova”, a spus Barna.

Întrebat cum poate rezolva un președinte problema autostrăzii, președintele USR a transmis un atac voalat la actualul președinte, Klaus Iohannis, chiar dacă nu i-a rostit numele și chiar a spus că nu vrea să intre în „jocul reproșurilor”.

„Președintele nu cară găleți cu asfalt sau nu trage curent, dar președintele are o forță extraordinară prin putere mesajului și a direcției. România în momentul de față are nevoie de inspirație și de încredere. Asta lipsește și asta a lipsit de ani buni de zile în România. Dintre toți vectorii politici pe care îi are un stat, președintele are cea mai puternică voce. (…) Prin mesaje, prin implicare, prin toată această forță pe care o implică poziția președintelui, poate să genereze acel chef de a face treabă”, a mai spus Barna.

Inchide