Barna: În cazul în care rămânem cu primari într-un tur, PNL să dea dovada că e deschis la colaborări

Barna: În cazul în care rămânem cu primari într-un tur, PNL să dea dovada că e deschis la colaborări
Publicat: 06/02/2020, 15:03

„Negocierile între partide sunt legitime oriunde pe glob, însă, când aceste negocieri sunt împotriva intereselor cetățenilor, sunt înțelegeri pur politicianiste, atunci vorbim de blat. PNL va trebui să dea dovadă în perioada următoare că această dezvoltare de scenarii nu e parte a unui blat, ci este parte a contextului politic actual și a forței pe care PSD o are nemeritat în Parlament. Ne așteptăm ca în situația în care rămânem cu primari într-un singur tur, să vedem că acolo unde este necesare de colaborări locale pentru a scăpa de PSD, PNL e deschis la aceste colaborări. Ar fi cel mai clar mesaj că nu suntem în secvența unui blat, ci pur și simplu într-o secvență în care încercăm să scăpăm România de PSD”, a afirmat Dan Barna, după consultările de la Palatul Ctroceni.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că acuzațiile USR privind o posibilă colaborare între PSD și PNL, precum în vremea USL, au un „caracter propagandistic” și sunt „într-o totală contradicție cu realitatea”.

În ceea ce privește o posibilă alianță cu USR pentru alegerilor locale într-un singur tur, Ludovic Orban a precizat că organizațiile din teritoriu sunt libere să decidă strategia la alegeri.

Dan Barna a declarat, miercuri, la dezbaterea moțiunii de cenzură care a demis Guvernul Orban, că „toată România se întreabă azi dacă nu cumva asistăm la un nou blat PSD – PNL, dacă nu cumva rulează episodul USL 2”.

„Nu vom tolera în vreun fel înțelegeri pe sub masă. Am pus în acordul politic cu PNL câteva condiții care țin de democrație, iar votul la locale în două tururi e una dintre ele”, a spus Barna.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Tags: