Frământările din interiorul PNL Prahova, pe masa procurorilor! + Suspiciuni de corupție | Reacția deputatului Mircea Roșca

Frământările din interiorul PNL Prahova, pe masa procurorilor! + Suspiciuni de corupție | Reacția deputatului Mircea Roșca
Publicat: 15/03/2024, 16:43
Actualizat: 15/03/2024, 16:47

Apropierea alegerilor locale stârnește tensiuni în toate taberele politice, iar unii dintre actualii aleși par deciși să schimbe partidele pe listele cărora au candidat și sunt dispuși să accepte noi provocări. Mutările se fac în culise, dar acuzațiile reciproce nu întârzie să apară, ideea de „racolare” devenind, în ultimă instanță, laitmotiv. În centrul acestui adevărat scandal se află, de mai multe zile, edilii liberali, cei care ar fi „vânați” de social-democrați, în ciuda faptului că PNL se află alături de PSD la guvernare.

Potrivit unor surse politice, clocotesc „apele” în Prahova, acolo unde mai mulți primari liberali ar fi predispuși să treacă într-o altă tabără, respectiv la social-democrați.

Gândul a intrat în posesia unor informații de ultimă oră care arată că deputatul PNL Mircea Roșca – secretar general al filialei PNL Prahova – ar duce, în ultima perioadă, o muncă asiduă de lămurire cu primarii liberali din județ, pentru că unii dintre aceștia ar fi atrași de PSD ca de un miraj, iar riscul pierderii unor edili pe care liberalii credeau că se pot baza se mărește cu fiecare zi care trece.

„Mircea Roșca pune o presiune din ce în ce mai mare pe edilii liberali”

Aceleași surse politice au mai transmis, în exclusivitate pentru Gândul, că deputatul Mircea Roșca pune presiune pe primarii liberali din Prahova, cerându-le acestora să nu părăsească partidul care i-a consacrat.exclusivștiri

„Mircea Roșca, în calitatea pe care o are, de secretar general al organizației PNL Prahova, pune o presiune din ce în ce mai mare pe edilii liberali, pentru ca aceștia să nu dezerteze la social-democrați. De altfel, nu este primul caz legat de trecerea unor primari la PSD, liberalii se plâng, la nivel național, că social-democrații încearcă să le convingă primarii să schimbe partidul”, au declarat surse politice, în exclusivitate pentru Gândul.

În același timp, au mai precizat sursele politice, deputatul liberal Mircea Roșca ar trebui să fie mai „atent” la unele probleme pe care le-ar avea în „relația” cu primarii pe care încearcă să îi convingă să nu părăsească partidul.

Deputatul Roșca, vizat de DNA în dosarul șefului CJ Prahova, Iulian Dumitrescu?

În context, au declarat surse politice pentru Gândul, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești ar fi demarat deja o anchetă penală care vizează „un dosar de corupere a primarilor”, iar numele deputatului Mircea Roșca s-ar fi rostit prin birourilor procurorilor.

De altfel, surse judiciare au transmis pentru Gândul că deputatul ar fi vizat și într-un dosar care vizează o extindere a urmării penale în speța ”Centura orașului Comarnic”, pentru „trafic de influență”.

Mai mult, pentru ca deasupra capului parlamentarului PNL să se strângă și mai mulți nori negri, acesta ar fi pomenit și de procurorii DNA în dosarul în care este urmărit penal Iulian Dumitrescu, șeful Consiliului Județean Prahova, plasat sub control judiciar și acuzat de luare de mită și fals în declarații. (detalii punctuale AICI)

Procurorii anticorupție au stabilit că Iulian Dumitrescu a cheltuit nu mai puțin de 600.000 euro doar pe vacanțe de lux, iar acest mega-dosar va oferi, spun sursele Gândul, și alte mari surprize, plus nume grele aflate în vizorul DNA.

Aceleși surse politice mai spun că Mircea Roșca – împreună cu Iulian Dumitrescu – „ar fi promis bani din bugetul Consiliului Județean primarilor liberali care nu vor trece la un alt partid, în perspectiva alegerilor locale”.

Mircea Roșca: „Un adversar politic extrem de pervers, mincinos și rău”

Gândul l-a contactat pe deputalul liberal Mircea Roșca, secretarul general al filialei PNL Prahova, solicitându-i răspunsuri la astfel de acuzații care îi sunt aduse.

Mircea Roșca a ținut să precizeze, de la bun început, că numele său nu apare în niciun fel de dosar și în niciun fel de anchetă, iar informațiile care îl vizează ar proveni de la „un adversar politic pervers”.

Eu am fost achitat de 3 capete de acuzare și o singură faptă a fost prescrisă pe decizia Curții Constituționale. Eu am făcut apel și, între timp, aceea s-a prescris pe prescripția normală, juridică, de 12 ani. Nu sunt în niciun alt proces, nu sunt în niciun fel de anchetă, nu apar în niciun fel de dosar.

Toate lucrurile scrise acolo sunt extrem de tendențioase, nu puteau veni informațiile decât de la un adversar politic, dar nu un adversar politic normal, ci un adversar politic extrem de pervers, mincinos și rău.

Am avut un proces, dar am fost achitat. Celalaltă (n.red. – speță) s-a prescris. Nu sunt în niciun dosar al lui Iulian Dumitrescu, nu am cunoștință de absolut nimic, este totul, dar totul, o aberație.

Toate întrebările sunt, efectiv, ultra-șocante. Niște aberații, nu sunt de discutat. Eu sunt deputat de Prahova și, mă văd, din când în când, cu primari – este obligația mea, sunt și secretarul general al PNL Prahova.

Trebuie să pregătesc dosare de candidatură și așa mai departe. Numai cum sună, să îți oprești primarii să plece la PSD, păi cred că este obligația mea să am o discuție, nu?”, a declarat deputatul Mircea Roșca, în exclusivitate pentru Gândul.

ÎCCJ a dispus, în luna februarie a anului 2023, încetarea procesului penal împotriva deputatului PNL Mircea Roşca

Mircea Roşca a fost deputat PNL în legislatura 2012-2016, el câştigând un nou mandat de deputat la alegerile din decembrie 2020.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dispus, în luna februarie a anului 2023, încetarea procesului penal împotriva deputatului PNL Mircea Roşca, acuzat de trafic de influenţă, după ce faptele pentru care acesta era acuzat s-au prescris.

„În baza art.396 alin. (6) Cod procedură penală raportat la art.16 alin.(1) lit.f) Cod procedură penală, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Roşca Mircea pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă (faptă comisă în anul 2011), ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale”, s-a arătat în decizia instanţei.

Deputatul liberal, a notat Agerpres la momentul respectiv, a beneficiat de o decizie a Curţii Constituţionale din mai 2022 privind prescrierea faptelor.

Mircea Roşca a fost achitat pentru o altă infracţiune de trafic de influenţă în formă continuată (4 acte materiale corespunzătoare numărului de instituţii la nivelul cărora s-ar fi realizat influenţa) şi pentru instigare la săvârşirea a patru infracţiuni de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.


Citește și:

Interceptări DNA. Cum a vrut un avocat din Ialomița să „rezolve” un dosar de tentativă de omor. „La CAB ne interesează, la Tribunal e lapte bătut!”

Cum a „epurat” Nicușor Dan Poliția Locală pentru a impune amenda ABSURDĂ de 35 mil. € în cazul IOR. „Ce sunteți voi, polițiști sau căcăcioși?“

Culisele vastei operațiuni “Roșia Montană”, de la implicarea lui George Soros împotriva proiectului până la jocul pe bursă al lui Cătălin Drulă

Nicușor Dan, unul dintre marii VINOVAȚI din dosarul „Roșia Montană”. Dovezile ZDROBITOARE

Procurorul militar care i-a „albit” pe șefii ISU Prahova vrea să îl trimită la MUNCĂ pe un condamnat cu coloana vertebrală deformată, INAPT medical

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?