Băsescu, către Grindeanu: Luați impiegatul beat din regulatorul de circulație

Redactor:
Raluca Pancu
Băsescu, către Grindeanu: Luați impiegatul beat din regulatorul de circulație
Fostul șef de stat, Traian Băsescu, actual senator PMP, critică Guvernul pentru modul în care a elaborat proiectul bugetului de stat pe 2017, susținând că va duce la depășirea țintei de deficit bugetar și că țara va ajunge "într-un nivel de îndatorare pe care nu ni-l mai putem permite". "Mi-aș dori să aveți responsabilitate. Suntem la dezbateri și încă pot fi corectate cifrele umflate de actualul Guvern pentru a ne putea arăta fictiv un deficit de 2,96%", a subliniat liderul PMP în timpul dezbaterilor din plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului pe marginea bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017. "Luați impiegatul beat din regulatorul de circulație", i-a transmis Băsescu lui Sorin Grindeanu.

„24 de miliarde mai puțin cât a prognozat Guvernul, plus încă 20 de miliarde, ceea ce înseamnă 44 de miliarde deficit, adică 5,3%. Cu certitudine, va fi depășit deficitul bugetar. Probabil că alianța PSD-ALDE și-a propus să nu mai țină cont de parametrii necesari atingerii criteriilor de la Maastricht în vederea intrării în zona euro”, a declarat Traian Băsescu, de la tribuna plenului reunit al Parlamentului.

Liderul PMP susține că acest buget va sacrifica investițiile private.

„Așa cum declara ministrul de Finanțe, banii pentru acoperirea deficitului bugetar vor fi luați din sistemul bancar românesc, ceea ce înseamnă că domnii de la bănci vor avea un excelent client care este demagogia acestui buget. În schimb, băncile comerciale nu vor mai fi tentate să împrumute niciun leu sectorului privat pentru a permite dezvoltarea”, a argumentat Băsescu.

Fostul șef de stat a acuzat Executivul că va duce țara „într-un nivel de îndatorare pe care nu ni-l mai putem permite” și a afirmat că „mișcăristul” nu ar trebui să dispună creșterea cheltuielilor în situația în care veniturile scad.

„Aș încheia spunând luați mișcăristul, așa se numește la calea ferată sau spuneți-i impiegatul, beat din regulatorul de circulație (…) Aș vrea să vă aduceți aminte cifrele pe care vi le-am dat pentru că trebuie să faceți o comisie parlamentară să vedeți cine a falsificat bugetul, așa cum acum faceți pentru Guvernul tehnocrat. Mi-aș dori să aveți responsabilitate. Suntem la dezbateri și încă pot fi corectate cifrele umflate de actualul Guvern, pentru a ne putea arăta fictiv un defivit de 2,96%”, a încheiat liderul PMP.

Ședința de plen comun pe marginea bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017 a început la ora 13:00 și au loc dezbateri generale, dar și dezbateri pe anexele proiectului de lege. Marți, la ora 10, plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului ar urma să dea votul final pe proiectul de lege, care va fi apoi trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare, potrivit Mediafax.
 

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Anunțul făcut de Lidl pe care nu-l mai găsești nicăieri în România. Ce se va...
Gest radical al lui Nicuşor Dan. Primarul renunţă la poliţiştii care asigurau paza din faţa...
„Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică, la slujbele catolice. Versetul care a fost schimbat
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Se DUBLEAZĂ alocațiile! Anunțul în miez de noapte
Ştirea care aruncă în aer planeta. Începe AL 3-lea RĂZBOI MONDIAL?!Totul s-a întâmplat în oceanul...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Cât de norocos ești în funcție de zodie în data de 25 noiembrie. Aceste zodii...
Inchide