Băsescu îl atacă pe Dragnea: Mă întreb dacă PSD va tolera și această decizie a cucului prost care s-a cuibărit în capul Titanului din Teleorman

Redactor:
Florin Jinga
Băsescu îl atacă pe Dragnea: Mă întreb dacă PSD va tolera și această decizie a cucului prost care s-a cuibărit în capul Titanului din Teleorman
Fostul președinte Traian Băsescu critică, pe Facebook, remanierea discutată de liderii PSD, susținând că este o mișcare proastă și o manevră prin care preșdintele PSD Liviu Dragnea încearcă să-și mai aducă în Guvern „ceva clientelă supusă". Totodată, Băsescu își pune întrebarea dacă CEx-ul PSD „va tolera și această ultimă decizie a cucului prost care s-a cuibărit în capul Titanului din Teleorman".

Traian Băsescu a postat pe Facebook un mesaj în care critică PSD:

„Am putea avea, în sfârșit, premier. Rovana Plumb, Natalia-Elena Intotero, Tudorel Toader. Toți trei fac obiectul gândirii cucului din capul lui Dragnea pentru imediată remaniere. Eu nu am văzut un cuc mai prost ca ăsta. Remanierea Rovanei Plumb și a Nataliei-Elena Intotero, legal, nu este necesară acum și poate fi amânată până la validarea mandatului de europarlamentar. Scoaterea din guvern a lui Tudorel Toader este total lipsită de oportunitate având în vedere că, ne place sau nu, Toader știe carte. Remanierea în discuție este doar o manevră specifică lui Dragnea în încercarea de a-și mai introduce în guvern ceva clientelă supusă, având în vedere că premierul Dăncilă a început să-și manifeste tot mai mult independența față de Titanul de Teleorman”, spune fostul președinte.

Fostul președinte susține că mișcarea lui Dragnea este cu atât mai neinspirată cu cât prin remaniere declanșează în plină campanie electorală agitație în partid și printre baroni pentru ocuparea celor trei scaune care ar rămâne libere în guvern și, mai grav, îl aduce în joc pe președintele Iohannis, care în niciun caz „nu va pierde ocazia să-i umple lui Dragnea poarta cu goluri”.  

„Cu această mică analiză mă întreb dacă Cex-ul PSD va tolera și această ultimă decizie a cucului prost care s-a cuibărit în capul Titanului din Teleorman. Mă mai întreb ce s-ar întâmpla dacă titularul legal și constituțional al deciziei va spune NU fanteziilor lui Dragnea, aruncând peste bord remanierea? Am putea avea, în sfârșit, premier, iar Dragnea ar deveni o amintire despre un fost președinte PSD căruia puterea absolută i-a instalat în creier un cuc prost”, conchide Traian Băsescu.

Reacția lui Băsescu vine după ce liderii PSD s-au întâlnit în CEx pentru a discuta situația ministrului Justiției Tudorel Toader.

Inchide