• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Băsescu îl decorează pe Văcăroiu

Băsescu îl decorează pe Văcăroiu
Apreciat de Traian Băsescu pentru maniera discretă în care l-a înlocuit, la Cotroceni, ca interimar, în timpul suspendării din funcție în 2007, Nicolae Văcăroiu a fost astăzi decorat de șeful statului.

Președintele Traian Băsescu a semnat astăzi decretul pentru decorarea lui Nicolae Văcăroiu cu ordinul „Steaua României” în grad de Ofițer.

Decorația este motivată de aniversarea a 150 de ani de la înființarea Curții de Conturi a României, „pentru excelența, recunoscută la nivel internațional, de care a dat dovadă în coordonarea actului de control, contribuind la eficientizarea modului de utilizare a resurselor financiare ale statului”

Ideea acordării decorației a venit chiar de la Băsescu, care are o relație bună cu fostul lider FSN încă de când erau, la începutul anilor `90, vecini de bloc pe bulevardul Constantin Prezan.

În 2007, președintele i-a mulțumit lui Nicolae Văcăroiu, atunci președinte al Senatului, pentru modul în care a exercitat, timp de o lună, mandatul de președinte interimar al României, în timpul suspendării sale. După plecarea la Curtea de Conturi, în 2008, tot cu semnătura lui Băsescu, fostul premier a devenit o prezență publică foarte discretă, nelipsind însă la niciuna dintre recepțiile de la Cotroceni.
 

Inchide