Băsescu, întrebat, în legătură cu Virgil Păunescu, dacă fiecare face ce vrea: Se mai întâmplă

Băsescu, întrebat, în legătură cu Virgil Păunescu, dacă fiecare face ce vrea: Se mai întâmplă
Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, răspunzând unei întrebări legate de fostul șef al CNAS, că Virgil Păunescu, consilierul prezidențial pe Sănătate, nu a trimis o hârtie în numele șefului statului, iar întrebat dacă "fiecare face ce vrea", a răspuns: "Se mai întâmplă".
Publicat: 17/06/2013, 22:43
Actualizat: 18/03/2017, 18:09

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, răspunzând unei întrebări legate de fostul șef al CNAS, că Virgil Păunescu, consilierul prezidențial pe Sănătate, nu a trimis o hârtie în numele șefului statului, iar întrebat dacă „fiecare face ce vrea”, a răspuns: „Se mai întâmplă”.

Președintele fost declarat luni, la Cotroceni, într-o conferință de presă, răspunzând unei întrebări, că numirile la Casa Națională de Sănătate se fac de către președintele României, prin decret.

Un reporter a precizat că a fost trimisă o hârtie cu antetul Președinției și a întrebat, în acest context, dacă va fi sancționat consilierul prezidențial pe probleme de Sănătate, Virgil Păunescu.

Președintele Băsescu a răspuns că hârtia nu a fost trimisă în numele șefului statului.

Reporterul a întrebat „Fiecare face ce vrea sau…?”, iar președintele a răspuns: „Se mai întâmplă”.

Președintele Traian Băsescu nu a emis până în acest moment niciun decret privind desemnarea în Consiliul de Administrație al CNAS a unei persoane care să o înlocuiască pe Monica Pop, declara, duminică, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al șefului statului.

De asemenea, Oprea precizează, într-un comunicat de presă transmis duminică MEDIAFAX, că Virgil Păunescu, consilierul prezidențial care coordonează Departamentul de Sănătate Publică de la Palatul Cotroceni, „nu și-a înaintat demisia din funcție și nici nu i-a fost solicitat acest lucru”.

„Până în acest moment, președintele României, domnul Traian Băsescu, nu a emis niciun decret prezidențial pentru desemnarea membrului în Consiliul de Administrație al CNAS care ar urma să o înlocuiască pe doamna Monica Pop; menționăm că președintele României numește un reprezentant ca membru în Consiliul de Administrație al CNAS prin decret prezidențial”, afirma purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu.

Precizările lui Oprea au fost făcute „referitor la informațiile vehiculate în ultimele zile cu privire la nominalizarea reprezentantului președintelui României, domnul Traian Băsescu, în Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și la o eventuală demisie a domnului consilier prezidențial Virgil Păunescu”.

Fostul președinte al CNAS Lucian Duță a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, în ceea ce privește propunerea sa drept membru în Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate din partea Administrației, că a acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul.

„Înainte de a fi om politic, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul: cardul de sănătate și dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt începute de mine, dar au fost blocate din iunie 2012”, a declarat Duță.

Conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a transmis că numirea lui Lucian Duță în Consiliul de Administrație al instituției „o gafă” a Administrației Prezidențiale, „specifică organizațiilor mafiote”, și amenință că, până la retragere acesteia, CA nu se va întruni.

„Ca urmare a adresei Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, prin care domnul consilier prezidențial Virgil Păunescu îl numește membru în Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pe dl. dr. Lucian Duță, apreciem următoarele: Această numire este o gafă a Administrației Prezidențiale. Este o numire specifică organizațiilor mafiote. Consilierul prezidențial Virgil Păunescu a deținut, la rândul său, funcția de președinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000”, arăta, miercuri, CNAS într-un comunicat de presă.

Într-un comunicat transmis, joi, de Guvern se arată că, în urma situației create prin desemnarea lui Lucian Duță în Consiliul de administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, primul-ministru Victor Ponta a avut o discuție, joi, la sediul Guvernului, cu președintele CNAS, Doru Bădescu, considerând că limbajul folosit în comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit. El i-a cerut președintelui Doru Bădescu să își exprime regretul pentru acest ton și pe viitor să folosească un limbaj instituțional adecvat.

În același timp, primul-ministru consideră ca revenirea unei persoane cercetate penal, în legătură cu activitatea CNAS, reprezintă o situație de natură să împiedice buna funcționare a instituției.

Lucian Duță a răspuns declarațiilor premierului Victor Ponta în legătură cu numirea sa de către președintele Băsescu în CA al CNAS, susținând că nu este cercetat penal și că nu s-a început niciun fel de urmărire penală pe numele său.

Premierul Victor Ponta a anunțat joi că Doru Bădescu a demisionat de la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), iar pentru postul de președinte este propus europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, prim-ministrul declarând ulterior că a semnat decizia de numire a acestuia în funcție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului